Nyt børnehus giver plads til trygge rammer og leg

Det er nu besluttet, at det er ATRA arkitekter, der skal være totalrådgivere på byggeriet af et nyt børnehus i Sennels.

I 2023 bliver dørene åbnet til et helt nyt børnehus i Sennels, og nu er det besluttet, hvordan de fysiske rammer for børnenes hverdag bliver.

Et enigt byggeudvalg har valgt et forslag fra ATRA arkitekter. Princippet er enkelt: Byggeriet skal både kunne rumme de “stille alfer” og “de vilde tumlinger”.

Det fortæller Peter Larsen, der er formand for Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune.

– Vi har valgt et rigtig spændende projekt, hvor arkitektur og funktioner er tænkt ud fra børnenes perspektiv. Det kommer til at skabe både trygge og spændende rammer, som børnene kan udforske i små og store grupper, siger han.

Vinke-vinduer og hyggekroge

Børnehuset i Sennels, der både kommer til at rumme en vuggestue og en børnehave, bliver en samling af små træhuse, der putter sig i det grønne landskab. Flere af vinduerne bliver sat i børnehøjde, så børnene kan vinke farvel til mor og far og se, hvad der sker ude på legepladsen.

Derudover er det gennemgående for hele projektet, at der skal være mulighed for, at børnene kan være i et lille fællesskab omkring en tryg base, hvorfra de kan vælge at udforske andre områder i børnehuset. På den måde bliver større fællesskaber et tilvalg, der ikke er påtvunget alle børn.

Af samme årsag har vuggestuen sin egen indgang, og børnehaven er indrettet i tre baser, der alle har egne grupperum, legerum og hvilerum. Alle grupperum i både børnehave og vuggestue har også adgang til overdækkede terrasser, så udeliv og indeliv kan flyde sammen. Og så er der selvfølgelig en legeplads, hvor børnene kan boltre sig og gå på eventyr.

Det fortæller Per Overgaard, der chef for Undervisning og Dagtilbud i Thisted Kommune.

– Indretningen og bygningerne giver en masse læ-kroge, så man stadig kan prioritere at være ude i næsten al slags vejr. Og så er der selvfølgelig et generelt fokus på indeklimaet, dagslys og akustikken i projektet. Så jeg er sikker på, det bliver et rigtig dejligt sted at være for både børn og voksne.

Forfatter
Top