Nykøbing inviterer på uhyggelige events med kæmpe halloween-parade i uge 42

Det er blevet en tradition, at Nykøbing i uge 42 skaber hyggelig uhygge i byens gågade med halloween-pynt, som skaber den helt rigtige scene og ramme om ugens højdepunkt; den store halloween-parade onsdag aften, hvor byens butikker afvikler Halloween By Night.

Det er Limfjordsteatret, der optræder og er tovholder på den fantastisk uhyggelige parade gennem byen. Paraden starter fra Støberitorvet ved Morsø Folkebibliotek og slutter på Rådhustorvet, hvor der er tale ved borgmester Hans Ejner Bertelsen efterfulgt af et fantastisk ildshow fra scenen på torvet.

Alt imens har butikkerne By Night åbent, og man kan forud for paraden få sat uhyggeligt hår hos Hårtoppen, By Breinholt, Salon Toldboden og Cut’n Care mors. Man opfordres ligeledes til at klæde sig uhyggeligt ud og blive ansigtsmalet i halloween-teltet, så man indgår som uhyggelige statister under paraden om aftenen.

Det er Mors Handel i samarbejde med Limfjordsteatret og Morsø Kommune, der står for alle festlighederne hele ugen. Men i år var der dog kommet malurt i bægeret i forhold til paraden, fortæller handelschef hos Mors Handel, Lisbeth Thrysøe.

– Hvis ikke otte af vores medlemmer, nemlig vores hovedsponsor på hele konceptet i uge 42, Jyske Bank, sammen med Løvbjerg, Art’n Craft, Sportigan, Clockhuset, Wiiben, Prebens Vinhandel og Aja Kidz, havde doneret 25.000 kroner, var paraden nok ikke blevet til noget i år. Men nu har vi sammen med Limfjordsteatret og Morsø Kommune nedsat et arbejdsudvalg, som i løbet af det næste år skal finde løsninger, så paraden også fremover bliver sikret, siger Lisbeth Thrysøe, der er taknemmelig for opbakningen.

Event hele ugen

Men det er ikke kun onsdag den 18. oktober, der bliver noget at se på i Nykøbing. Allerede lørdag den 14. oktober starter uhyggen. Byen er som sagt pyntet op i hele gågaden, så den rette uhyggelige stemning er sat. Her starter festlighederne med familiekoncert på Morsø Folkebibliotek, som er gratis for børn.

Mandag den 16. oktober bliver en helt særlig dag, hvor der afvikles Skalloween i byen. Mens butikkerne er åbne, vil Mors Handel og Danmarks Skaldyrshovedstad stå for et arrangement, som kribler og krabler i teltet på kirketorvet. Her vil der være krea-hjørne, rørebassin og tatoo, mens Vildsund Blue står for at lave små hapser af blandt andet krabbekød. Og klokken 14.00 vil Jyske Bank servere kaffe på Kirketorvet, mens Oskar og Bodil underholder børnene.

De øvrige dage; tirsdag, torsdag og fredag vil der ligeledes være masser af festligheder for store og små i byen, mens butikkerne er åbne. Man kan tirsdag møde klovnen Tapé på biblioteket og hygge sig i halloween-teltet på Kirketorvet.

Fredag vil Jyske Bank servere kaffe på Kirketorvet, mens Oskar og Bodil hilser på børnene. Om aftenen kan man opleve gys, der får hårene til at rejse sig, på Den gamle Fabrik. Ugen slutter lørdag med åbne butikker og leg med perler på biblioteket.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top