Ny trepartsaftale om jobdeling skal forhindre fyringer

Siden coronakrisen brød ud er beskæftigelsen i Danmark faldet med 74.000 job.

Nu har regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om arbejdsfordeling som erstatning for lønkompensationsordningen, der udløb lørdag. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet natten til mandag.

Der er tale om såkaldt ”midlertidig arbejdsfordelingsordning”, der giver mulighed for, at lønmodtageren arbejder mindre i en periode, deler opgaver med kollegaerne og får en større portion dagpenge i den periode, hvor vedkommende holder fri. Det skriver TV2.

– Grundlæggende går det ud på, at vi har lavet en forbedret ordning, så man kan fordele arbejdet mellem sig på virksomheder, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen skal give mulighed for at dele arbejdet mellem ansatte i stedet for at fyre folk. Den gælder for resten af året.

Mens folk er hjemme, skal de kunne modtage dagpenge, oplyser ministeriet.

Som en del af aftalen bliver den maksimale dagpengesats forhøjet til 23.000 kroner per måned. De 23.000 kroner er ifølge ministeriet godt 20 procent over den normale maksimale dagpengesats. Omregnet til timeløn for en fuldtidsansat svarer beløbet til cirka 143,50 kroner.

Lønkompensationsordningen blev indført i forbindelse med coronakrisen.

Den gav virksomheder mulighed for at søge om kompensation for lønudgifter i tilfælde af, at medarbejdere blev sendt hjem.

Den nye ordning skal implementeres hurtigst muligt og vil gælde til 31. december i år. For “etablerede” deleordninger vil der være mulighed en forlængelse på op til fire måneder ind i 2021.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top