Ny restaurant: Michelin-kok vil sætte Sydthy på Danmarkskortet

Når restaurant TRI åbner i Agger den 3. juni er det med ambitionen om at præsentere gæsterne for de bedste, lokale råvarer, som Vesterhavet, Limfjorden og områdets marker kan byde på.

Det er Nicolas Min Jørgensen, der står bag restaurant TRI, og han har store ambitioner for den nye restaurant i Agger, hvor han har boet med sin kone og lille datter siden 2020. Inden de flyttede til Agger, var han som køkkenchef med til at få en Michelin-stjerne på restaurant Substans i Aarhus og kaptajn på det danske kokkelandshold i årene 2011-2018.

For to år siden overtog han den uformelle familierestaurant Agger Darling.

Hvor Nicolas Min Jørgensen tidligere har arbejdet med en multikulturel madstil og eksperimenteret med mange typer køkkener, bliver det centrale fokus på TRI de lokale råvarer.

På opdagelse i naturen
– Restaurant TRI er forløsningen af en drøm om at arbejde med lokale råvarer fra den omkringliggende vestjyske natur, som jeg de sidste år er blevet pladask forelsket i, efter vi flyttede til Agger. Vi har opdaget en helt utrolig råvarerigdom og nogle fantastiske, lokale producenter. Alt dette vil vi forvandle til store gastronomiske oplevelser for vores gæster, siger Nicolas Min Jørgensen.

Nicolas Min Jørgensen håber også, at restauranten kan være med til at skabe opmærksomhed om de særlige råvarer, der findes i området omkring Agger, som hver sommer besøges af mange gæster fra både ind – og udland.

Orangeri ved Vesterhavet
Restaurantens 26 gæster skal indtage den store menu i et orangeri, der ligger et stenkast fra Agger strand.

TRI er opført i forbindelse med ’Vesterlandet’, som er et nyt kultur-, turist- og arbejdshus tegnet af arkitekten Søren Sarup fra Puras Achitecture i Aarhus, der har opført flere sommerhuse i Agger i den karakteristiske A-hus-form. Vesterlandet rummer ikke bare et lille ishus men også et kontorfællesskab og to naturhotelværelser, hvorfra gæsterne har direkte adgang til hver deres private gårdhave.

TRI holder åbent til aften fire dage om ugen i højsæsonen og fredag-lørdag resten af året.

Det er allerede muligt at booke bord på Restaurant Tri – KLIK HER.

Forfatter

Related posts

Top