Ny rekord: Huspriserne fortsætter med at stige

I august steg salgspriserne for villaer og rækkehuse igen, og dermed lander den gennemsnitlige kvadratmeterpris for denne boligtype i august på 15.001 kroner. Det viser de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det er tredje måned i træk, at huspriserne stiger til det højeste niveau i de seneste 10 år.

Set i det brede perspektiv svarer prisstigningen til, at det almindelige standardhus på 140 kvadratmeter er blevet cirka 400.000 kroner dyrere, end hvis man købte det på tilsvarende tidspunkt tilbage i 2010.

– For husejerne betyder det i store træk, at deres bolig er blevet 40.000 kroner mere værd for hvert år, der er gået. Men med til det perspektiv hører også, at det er en prisstigning, der især er båret frem siden 2015, da huspriserne faktisk faldt i de første par år efter årtiskiftet, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

– For boligkøberne betyder det umiddelbart, at det er blevet sværere at komme i nærheden af drømmehuset. Men når det er sagt, så har vi siden 2015 haft et meget lavt renteniveau, og det kombineret med, at det generelle lønniveau samtidig er steget, gør, at mange stadig har plads i budgettet til at købe et hus, selvom huspriserne stiger. Dertil kommer også, at der er store lokale forskelle i priserne.

Foto: Nybolig

Forfatter

Related posts

Top