Ny rapport: Alt for mange børn i Danmark oplever svigt

Danmark kunne være verdens bedste land at vokse op i, men der er endnu et godt stykke vej til målet.

Mange børn udsættes fortsat for vold og overgreb, og der er igen et stigende antal børn, der oplever, at de bliver mobbet.

Det er nogle af konklusionerne i rapporten ‘Status 2020: Svigt af børn i Danmark’, som Børns Vilkår og TrygFonden for fjerde år i træk står bag. Rapporten belyser 13 forskellige former for svigt af børn i Danmark og samler den nyeste viden og forskning på børne- og ungeområdet.

Rapporten viser blandt andet, at antallet af anmeldelser om fysisk vold mod børn er steget kraftigt – fra 3.292 anmeldelser i 2014 til 6.867 anmeldelser i 2019. Den 1. april 2019 blev det også gjort strafbart at udøve psykisk vold, men til trods for den nye lovgivning er der kun foretaget 53 anmeldelser af psykisk vold mod børn i 2019, hvilket uden tvivl er langt under det reelle omfang, skriver Børns Vilkår i en pressemeddelelse.

– Desværre er årets rapport trist læsning. Der er for mange børn i Danmark, som oplever alvorlige svigt – i flere tilfælde svigt, der forstærkes af, at de ikke får den hjælp, som de har brug for. Vi kan for eksempel se, at udsatte børn og unge inddrages for lidt i myndighedernes beslutninger om deres liv, hvilket vi ellers ved, har stor betydning for deres trivsel og tillid til systemet, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top