Ny Ovlac konkurrence vendeplov til DM

Den nye konkurrence plov fra Ovlac kommer til DM i pløjning her fredag og Lørdag den 20-21 oktober i Salling
Importøren af Ovlac plove i de nordiske lande – Farmimplement ApS – drives af pløjemesteren Jens Iversen og det er den direkte kontakt fra ham til fabrikken Ovlac i Spanien som har med født at fabrikken har brugt resurser på at udvikle den første 2 furet konkurrence vendeplov.

Egenskaber med den nye plov er som udgangspunkt det samme som de plove som der sælges til Nordiske kunder, med bland andet svingbar trækbom som gør det lettere at køre lige.

Ploven er lavet med 125 cm imellem furene som gør det muligt at bagerste fure kan hydraulisk parallelforskydes helt ind bag ved den første fure og med ekstra bred slæde kan første fure også sideforskydes helt in bag ved baghjulet som kan være en stor hjælp ved kilepløjning.

Ploven har hydraulisk dybdehjul som vil gøre det nemmere at lave en fin orden ved enderne. Muldplader er specielle konkurrence muldplader som er produceret af Ovlac.

Ploven er en prototype og der kan sagtens være ting som skal ændres før de næste produceres.

Malthe Krejberg, 21 år, fra Outrup på Mors vil i år anvende Ovlac ploven til DM.

Malthe Krejberg har deltaget 3 gange til DM i pløjning med vendeplov og derfor har han en del erfaring og vil være i stand til at give en god feed back efter DM er overstået. Malthe forklarer ” jeg havde planer om at træne meget mere end jeg faktisk har fået gjort og det skyldes udelukkende den besværlige efterår med såning mm og at DM afholdes en uge før en den plejer pga EM er koblet sammen med” og fortsætter ” det er en spændende plov med mange gode detaljer og jeg glæder mig til at pløje DM med ploven”

Farmimplement udstiller

Farmimplement udstiller en Ovlac 5 furet almindelig plov og en 9 furet Ovlac Mini plov (skrælplov) Der vises også den spændende Kvik-Pak som er en frontmonteret jordpakker som anvendes sammen med ploven.

Ploveksperten udstiller

På udstillingen kan du også træffe Ploveksperten, hvor du kan få gode råd om plovjustering valg af sliddele mm

Ploveksperten viser også den geniale Gummilygtebom, som er en lygtebom til montage på ploven og som klarer at være med i marken, dermed glemmer man den ikke, og det er jo aktuel lige nu hvor det er bliver den mørke tid som vi går imod.

Ploveksperten viser også mange andre smarte løsninger så som hydraulik kit til Kuhn dybdehjul, håndholdt automatisk dæktryksmåler, adapter til montage af Ovlac hydrauliks hjul på Kverneland plove.

Adresse for DM i Pløjning er i byen Mariesminde Landbrug, Jebjerg, 7970 Roslev

Forfatter
Top