Nu er sundhedsplejerskerne på Mors NBO-certificerede

Som den 6. kommune i Danmark kan sundhedsplejerskerne på Mors kalde sig certificerede i NBO-metoden. Det kan være med til at give en endnu bedre støtte til nye forældre til at få øje på barnets kompetencer og styrker.

NBO er ikke en test, men en metode hvor sundhedsplejersker og forældre i fælleskab kan observere spædbørn og deres unikke adfærd i alderen 0 til 3 måneder. Med NBO bliver de klogere på barnets adfærd, kropssprog og temperament, så de sammen kan finde gode måder at støtte barnets udvikling på.

Fremmer en god tilknytning
NBO kan bruges til at støtte forældrene på et tidspunkt, hvor grundlaget for forældreskabet bliver etableret.

Målet med NBO er at fremme en god tilknytning og relation mellem forældre og barn. Metoden hjælper nybagte forældre med at få øje på barnets kompetencer og styrker.

Sundhedsplejerskerne med deres bevis på at de nu er NBO-certificerede.

De familier som indtil videre har stiftet bekendtskab med NBO, har givet positive tilbagemeldinger.
Morsø Kommune håber, at det er et redskab, som kan være med til at give en endnu bedre støtte til nye forældre i kommunen.

Godkendt i England og USA
Metoden er udviklet i USA i 2007 af J.Kevin Nugent Ph.D, som er Direktør for ”The Brazelton institute, Boston Children’s Hospital”. Metoden er opbygget med erfaring fra mere end 30 års arbejde med spædbarnsobservation.

I maj 2018 var sundhedsplejerskerne fra Morsø Kommune på kursus i Aarhus med instruktørerne Inge Nickell fra Brazelton Centre UK i England, samt Merethe Vinter fra sundhedsplejen i Thisted. Siden maj har en del forældre indvilget i at være ”prøveklud” – og metoden er blevet trænet.

Gennem opgaveskrivning og videooptagelser, som er sendt til England og derefter Boston, er sundhedsplejerskernes arbejde blevet godkendt til certificering.

Forfatter

Related posts

Top