Nordjysk Mesterskab: Ernæringsassistentelever dyster i sund madlavning

På torsdag drager tre spændte elever fra Ernæringsassistentuddannelsen/Culinary på Nordic Food College til EUC Nord i Hjørring, hvor de skal dyste i det nyopstartede Nordjysk mesterskab for ernæringsassistentelever.

Under konkurrencen skal eleverne kreere en hovedret, en biret og et mellemmåltid, alt sammen med udgangspunkt i de nye kostråd og godt håndværk. Herefter skal retterne og elevernes tanker bag præsenteres for et dommerpanel.

– Vi har nogle virkelig dygtige elever, og de skal selvfølgelig have lov at komme ud og vise, hvad de kan og få muligheden for at dyste mod de bedste fra deres fag. Vi stiller stærkt op med én førsteårs-elev og to elever, der går på 3. hovedforløb, og vi er helt sikkert spændte, både på at se hvordan det hele kommer til at forløbe, men bestemt også på hvordan vores kandidater ligger i feltet i forhold til de øvrige deltagere, lyder det fra uddannelsesleder Mette Skydt Jensen fra Culinary på Nordic Food College.

En af de deltagende elever er Malene Gregersen, der har læreplads på Aalborg Universitetshospital Thisted. Hun glæder sig til konkurrencen og er klar til at vise, hvad hun kan.

–  Jeg brænder jo for at lave mad og kan godt lide at nørde med det. Samtidig får jeg også udfordret mig selv i forhold til at skulle arbejde på tid, hvilket er rigtig god læring op til min svendeprøve, der venter lige om hjørnet, fortæller Malene Gregersen.

Udover Malene Gregersen, deltager også Emma Nesager Krogsgaard, som har læreplads på Montra Hotel Hanstholm og Tanja Enoksen Nielsen, der har læreplads på Nordic Food College.

De tre elever vil blive fulgt af et heppekor fra Nordic Food College, når konkurrencen afvikles.

Foto: Nordic Food College

Forfatter
Top