Nordjylland Længe Leve på Hotel Limfjorden

Flere end 300 lokale var mødt op på Hotel Limfjorden igår for at høre mere om, hvordan man finder den rette balance mellem det søde og det sunde liv under overskriften Nordjylland Længe Leve.

Livsnyderen og sundhedsforskeren var sat i stævne i form af komiker Lars Hjortshøj og sundhedsforsker Bente Klarlund, som gennem en sjov og seriøs snak talte om, hvordan vi kan leve længere – og ikke mindst bedre. Med afsæt i forskning og egne erfaringer gav de begge inspiration og råd til, hvordan man kan leve et langt og godt liv uden for mange sundhedsproblemer.

Gør noget godt for andre
Det var ikke kun de kendte råd om at spise sundere og motionere, som mødte aftenens gæster, men derimod også opfordringen til at gøre noget meningsfuldt for og med andre, hvilket kan være med til at fremme et både godt og langt liv.

Ifølge Bente Klarlund peger forskningen her på en sammenhæng, da man kan se, at folk som gør noget meningsfuldt for andre, simpelthen er sundere, mindre stressede og lever længere – hvilket er godt nyt for nordjyderne.

En opgørelse fra TryghedsGruppen viser nemlig, at hele 44 pct. af nordjyderne udfører frivilligt arbejde, hvilket ligger markant højere end resten af landet.

Ildsjæl på scenen
På scenen var også Kenneth Kristensen, der er formand for Thisted Gymnastik og Idrætskultur (TGI) og én af de frivillige, der har overskuddet til at organisere motion for sine medborgere i lokalsamfundet.

Han fortalte om Bevægelsesbarometeret, der er støttet af TrygFonden og startet af TGI. Sammen med andre ildsjæle
arbejder Kenneth Kristensen for at motivere til mere bevægelse ved at tilbyde motion, hvor nordjyderne er – fx på arbejdspladsen.

– Vi er allerede over 100 frivillige i TGI, og der kommer flere til. Jeg tror, at folk kan mærke, hvor meget det giver at være med til at begejstre andre til at gøre noget godt, fortalte han.

Lokale kandidater på valg
Aftenens arrangør, TryghedsGruppen, brugte også aftenen til at lade dets medlemmer – alle forsikringselskabet Trygs kunder i regionen – møde de lokale kandidater, der er på valg til TryghedsGruppens repræsentantskab.

De valgte repræsentanter vil de næste fem år være med til at præge TryghedsGruppens strategi, udbetaling af
medlemsbonus og bestemme hvilke lokale projekter, TrygFonden skal støtte.

De sidste tre år har TrygFonden i Region Nordjylland alene udbetalt over 22 millioner kroner til projekter –
hele 16 millioner af disse gik til 143 projekter med almennyttige formål, blandt andet Bevægelsesbarometret.

Forfatter

Related posts

Top