Nordjylland giver resten af Danmark baghjul

Nye overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at Nordjylland endnu engang placerer sig langt over landsgennemsnittet og endda med positiv vækst i ydersæsonen.

Dermed har nordjyske turismeaktører nærmest ikke nået at få armene ned efter sommerens succesfulde overnatningstal, før der igen er grund til at juble.

De samlede overnatningstal viser en nordjysk fremgang på 13,62 procent, mens landsgennemsnittet i samme periode oplever en stigning på 6,27 procent. Nordjylland udmærker sig desuden positivt på alle hovedmarkeder med Holland og Tyskland som højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 42,2 og 24,6 procent.

Samarbejde skaber resultater
Væksten skal ifølge Ann Marie Søborg Karkov, der er direktør i VisitNordjylland, ses som et resultat af, at vores turismeerhverv har gjort det rigtig godt, samt at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket – blandt andet gennem samarbejdet med VisitDenmark og de nordjyske destinationsselskaber samt Fælles Vækst initiativet.

– Med Fælles Vækst har vi skabt en fælles ramme for turismesamarbejdet, som løfter vores ambition om at styrke tilstrømningen af gæster og dermed øge turismeomsætningen. Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, og jeg kan kun opfordre endnu flere aktører til at komme med ombord i Fælles Vækst initiativet, slutter Ann Marie Søborg Karkov.

Arkivfoto: Jesperhus

Forfatter

Related posts

Top