Ni ud af ti danskere gør tiltag for at undgå indbrud i ferien

Når danskerne skal på ferie, er det ikke alene forventningens glæde, der optager os. Tanken om indbrud, mens vi er afsted under fremmede himmelstrøg, plager mange danskere, der nærmest gør hvad som helst for at undgå de ubudne gæster.

En ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring viser heldigvis, at rigtig mange af os er bevidste om risikoen, og derfor også gør forskellige ting for at minimere risikoen for udbudne gæster. Hele 87 procent af danskerne gør et eller flere tiltag for at undgå indbrud under ferien.

De mest populære former for tiltag mod indbrud er at få naboen til at slå græs, mens man er væk (38 procent), at være med i organiseret nabohjælp (19 procent) samt at fjerne smykker, elektronik mm. (16 procent).

– Det er rigtig positivt, at danskerne gør en masse tiltag for at undgå indbrud. Vores erfaring siger, at der er mange forskellige metoder for at undgå indbrud under ferien som fx. at få sin nabo til at placere sin bil i ens indkørsel, at få dem til at placere lidt skrald i ens skraldespand samt automatisk lystænding osv.; med andre ord alt det, der gør, at huset virker beboet, siger Skadesdirektør Henrik Sagild.

Ældre er mest bekymrede
Undersøgelsen viser ligeledes, at det særligt er kvinder, og særligt den ældre generation, der er opmærksomme på at sikre sig mod indbrud, hvorimod den yngre generation er mere risikovillig.

Derudover viser undersøgelsen også, at det oftest er folk i hus/villa i forstæderne, der er opmærksomme på risikoen for indbrud, og derfor gør mest for at undgå det.

Foto: Gjensidige Forsikring, pressefoto

 

Forfatter

Related posts

Top