Næsten 1 milliard kroner i licens-gæld inddrevet med nyt system

DR var den første offentlige kreditor, der blev tilsluttet Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem PSRM, og det kan nu aflæses på bundlinjen. Siden DR blev tilsluttet det nye system, har Gældsstyrelsen inddrevet næsten 1 mia. licenskroner.

Det store beløb skyldes primært, at Gældsstyrelsen i det nye system kan lønindeholde. Altså trække skyldnere direkte i deres løn før den udbetales og dermed afdrage på gælden. Det er meget effektivt, fordi skyldnerne ikke selv skal tage initiativ til at betale deres gæld. Medvirkende til faldet er også, at licensen i samme periode er faldet, hvilket har reduceret tilgangen af ny licensgæld.

– Vi er sat i verden for at inddrive den gæld, som offentlige kreditorer ikke selv har kunne opkræve hos borgere og virksomheder. Den opgave løser vi nu mere effektivt med vores nye gældsinddrivelsessystem, og det betyder, vi kan sende flere penge tilbage til de offentlige kasser i de kommende år, siger direktør i Gældsstyrelsen Lars Nordahl Lemvigh i en pressemeddelelse.

I alt ca. 600 offentlige kreditorer kan indsende gæld til Gældsstyrelsen. Af disse er godt 300 koblet helt eller delvist på det nye inddrivelsessystem. Hovedparten af de offentlige kreditorer forventes tilsluttet det nye system ved udgangen af 2021.

Foreløbig er der samlet overført gæld for ca. 5 mia. kr. til det nye system, hvoraf i alt 1,2 mia. kr. er blevet inddrevet.

Forfatter

Related posts

Top