Mundbind udsolgt: Coronavirus nærer frygtsamfundet

Coronavirusset Covid-19 er nået til Danmark, hvor foreløbigt én person er konstateret smittet.

Hvis man som som fx. håndværker er løbet tør for støvmasker, kan det godt blive et problem at erhverve sig nye.

Flere byggemarkeder og apoteker melder om alt udsolgt af støvmasker og mundbind. Det skriver Kristeligt Dagblad.

– Salget er simpelthen eksploderet inden for de seneste døgn. Jeg skal ikke kunne sige, om der stadig er nogle støvmasker tilbage ude i vores byggemarkeder, men alt på vores lager er udsolgt, og vi kan heller ikke få nye partier hjem fra vores leverandører, siger Liselotte Christensen, der er kommunikationschef i XL Byg.

De mange køb af støvmasker sker til trods for, at Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside skriver, ”at der er ingen grund til at bruge mundbind” for at undgå smittefare. Ligesom flere lægefaglige eksperter de seneste uger har fastslået, at risikoen for at blive smittet med coronavirus foreløbig er lav, og at sygdommen i udgangspunktet kun er farlig for personer med et i forvejen svækket immunforsvar.

Den konkrete risiko for at blive smittet spiller imidlertid en mindre rolle sammenlignet med den oplevede frygt for at blive smittet. Det vurderer Klaus Rasborg, sociolog ved Roskilde Universitet og forsker i det, han kalder for ”frygtsamfundet”.

– Vi ved fra læger, at effekten af sådan et mundstykke vurderes at være minimal, hvis målet er at undgå smitte. Det eneste, mundstykket reelt hjælper mod, er at stoppe spredningen af smitte, hvis man allerede er syg – men det er selve pointen: Når samfundet overgår fra tillid til frygt, så bliver det immunt over for denne type argumenter, siger han.

LÆS OGSÅ:

Danskerne tømmer butikker for håndsprit – mere er på vej

 

Forfatter

Related posts

Top