Muligheden for egnsteater i Thy lever stadig

Der er stadig mulighed for, at der kan laves en ny egnsteateraftale for Thy Teater.

Det står klart efter et møde i kommunalbestyrelsen tirsdag aften. Det skriver Thisted Dagblad.

Egentlig var det som sådan ikke Thy Teater der blev diskuteret, men derimod hvordan kommende undersøgelser af, hvordan et fremtidigt teatertilbud i Thy skal skrues sammen.

Og her blev byrødderne altså enige om, at der skal åbnes op for muligheden for at indgå en egnsteateraftale for perioden 2021-2024.

Formand for Erhvervs-, Arbejdsmarked- og Kulturudvalget Niels Jørgen Pedersen (V), har tidligere udtalt:

Målet er at danne en overordnet paraplyforening, der samler alle teateraktører i Thisted Kommune. Samtidig vil vi undersøge mulighederne for at lave et samarbejde med Limfjordsteatret i Morsø Kommune.

Og efter mødet i byrådet i aftes er der altså nu åbnet op for dette.

Thisted Kommune har brugt 2,1 million kroner om året på egnsteateraftalen, og de penge skal fortsat bruges på teater – bare i en anden form.

Statens Kunstfond har i to rapporter kritiseret Thy Teater’s kvalitet på egenproduktionerne, og det fik tidligere  et enigt Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalg til at ville lukke Thy Teater, der årligt gæstet af cirka 10.000 publikummer.

Såfremt Thisted Kommune ønsker at forlænge egnsteateraftalen for Thy Teater, skal der sendes en ansøgning afsted til Slots- og Kulturstyrelsen senest den 1. april.

LÆS OGSÅ:

Byrådet udskyder lukning af Thy Teater

 

Forfatter

Related posts

Top