Motion under graviditet kan beskytte barn mod overvægt

Hvis den vordende mor er fysisk aktiv og motionerer under sin graviditet, kan det være med til at forebygge overvægt, type 2-diabetes og andre livsstilssygdomme hos barnet.

Det viser et nyt internationalt studie, som aarhusianske forskere har deltaget i, og som netop er offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift.

– Noget af det, man bliver mere og mere klar over, er, at sporene til overvægt og fedme bliver lagt i fosterlivet. Der har vi så i nogle modeller udfordret, i hvilken grad man kan flytte på det ved at motionere under graviditeten. Der viser vores forskning, at en aktiv livsstil under graviditeten kan have en positiv effekt for barnet og det liv, det kommer til at føre senere, siger Niels Jessen, professor ved Aarhus Universitet og forskningschef på Steno Diabetes Center Aarhus.

Sammen med kolleger fra Aarhus, Japan, USA og Canada står han bag studiet, der viser nye veje til at begrænse et voksende problem – overvægt og livsstilssygdomme.

I studiet har forskerne vist, at museunger af fysisk aktive gravide mus har en bedre forbrænding af sukker og fedt, end hvis mødrene er inaktive.

I dag lever hvert femte barn eller ung med overvægt eller svær overvægt. Tager de overvægten med sig ind i voksenlivet, stiger risikoen for at udvikle blandt andet type 2-diabetes, hjertekarsygdom og andre livsstilssygdomme.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top