Morsø Handelsgymnasiums dragebådssejlads tilbage efter Corona

Ca. 220 elever fra Morsø Handelsgymnasium og EUD/EUX Business i Nykøbing tørnede tirsdag ud på den årlige dragebådssejlads, hvor eleverne dyster mod hinanden i sejlads, rodeotyr og forhindringsbane i kampen om ’Den gyldne pagaj’.

Efter sidste års Corona-aflysning har både elever og undervisere set frem til at skulle afvikle den legendariske dragebådssejlads. Og i år var vejrguderne i dén grad med dem. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden var nærmest ikke-tilstedeværende. Det var med andre ord de perfekte rammer for afholdelsen af arrangementet, der er et vigtigt bidrag i forhold til at få etableret gode relationerne mellem eleverne på tværs af uddannelser, årgange og klasser.

– Man får set noget mere til de andre årgange, end man måske gør i dagligdagen, og når det så er med konkurrencer, så får man også set hinandens ”sande jeg”. Sammenholdet i klassen bliver styrket, fordi man står sammen om det, og alt efter om man vinder eller taber, så får man også set hinanden i opture og nedture. Man lærer hinanden at kende på en anden måde end bare i klasselokalet. Indtil videre er vi godt tilfredse – vi har sejlet én gang og vundet, så det er bare godt, lyder det fra Kathrine Kjærgaard fra 1.g.

For 3.g’erne er det anden gang, de deltager i dragebådssejladsen, og her mærkes det tydeligt, at der er et gammelt regnskab, der skal gøres op.

– Vi 3.g’ere har set frem til at komme ud og vise 1. og 2. g’erne, hvem der er ”de store”. Men herudover er der jo også lidt en intern konkurrence mellem de tre 3.g-klasser. Mit hold blev tærsket sønder og sammen sidste gang, og det skal IKKE ske igen, griner Andreas Jerslev Jensen fra 3.g.

Han skal da heller ikke tænke to gange over, hvad der er vigtigst at opnå på dagen: Det er selvsagt at vinde over de øvrige 3.g’ere.

Det blev dog hverken Kathrines eller Andreas’ klasse, der stod øverst på sejrsskammelen, da ’Den gyldne pagaj’ skulle uddeles sidst på dagen. Her gik den samlede sejr nemlig til N33 (3.g.).

Forfatter
Top