Mors i en retfærdig retning

Læserbrev af Lisbeth Svane Kusk, KV21-kandidat for Socialdemokratiet på Mors

Mors er en fantastisk ø, det er vi mange der er enige om. Jeg har altid boet på Mors, de første 20 år i Nykøbing, flyttede derefter til Ljørslev på Sydmors.

Jeg ser Mors som en hel ø, for mig er der ikke den store forskel på Nykøbing og resten af øen. Mors er en ø fuld af tilbud og muligheder, mange af tilbuddene til børn/unge er i kraft af den store frivillighed vores ø er præget af, som er helt uundværlig. Kulturen på Mors er godt med, vi har Kulturmødet, Skaldyrsevents, Limfjordsteateret, mange foredrag, koncerter og et hav af tilbud der dækker de flestes behov fordelt over hele øen.

Der er hele tiden gang i udviklingen af Mors, både kommunalt og privat, Mors er en meget erhvervsvenlig kommune, med meget kort sagsbehandlingstid for nye erhvervsdrivende. Den grønne omstilling er i fokus og under udvikling. Vi har gode fri-og folkeskoler, gode daginsitutioner og plejecentre, med fokus på høj faglighed og den nære trygge hverdag. Jeg er så heldig i mit arbejde som “ tanddame” at have min daglige gang på alle stederne.

Når det er nævnt, skal noget andet også nævnes, hvordan er hverdagen for de handicappede, de socialt udsatte, de ældre der bor i eget hjem, børn der ikke trives, familier der er ramt af fattigdom, hvor julen allerede nu er en stor stressfaktor.

At øge bosætningen på Mors starter ved Mors’ største virksomhed, Morsø kommune.

God og vigtig branding af Mors ligger i at være en lyttende og handlende kommune, at tage det alvorligt, at man som kørestolsbruger kan færdes uden besvær og bekymringer, at børn fra socialt udsatte familier kan blomster og føle succes, at ord-og talblinde børn kan få den rette hjælp og at ældre i eget hjem kan gå en tur uden at risikere at falde på et ujævnt fortov, generelt øge den nære velfærd.

Økonomien er presset og velfærd er dyrt, så det er en retning vi skal ligge og udbygge i takt med de økonomiske muligheder.

Salg af byggegrunde, store flotte events og udbyggelse af landbrug er ikke branding der tilgodeser og er til gavn for alle.

Fremadrettet vil jeg gerne arbejde for et Mors hvor sundhed, grøn omstilling, uddannelse og vækst er noget vi står sammen om at udvikle. Men mest af alt vil jeg arbejde for et retfærdigt Mors,til gavn for alle i et stærkt og trygt fællesskab.

Forfatter

Related posts

Top