Mors får et nærhospital

Læserbrev af Lauge Larsen (S), medlem af Regionsrådet i Nordjylland

Onsdag den 27. oktober var en stor dag for Mors. Her offentliggjorde regeringen planen for de såkaldte nærhospitaler.

Der er mellem 13 og 20 kommuner, der er skal udpeges til at have denne form for sundhedsservice, og Morsø kommune er allerede udpeget. Det er godt og fortjent. Morsø kommune var nemlig stort set den første kommune i Danmark, der fik et sundhedscenter/sundhedshus. Siden er det blevet udbygget gennem samarbejdet med regionen i form af det første projekt i Danmark: “Nye veje”. Dette projekt er blevet model for hele Danmark, først og fremmest med det nye udspil.

De udpegede kommuner kan søge en pulje på 4 mia. til en række tiltag.

Eksempelvis er det beskrevet sådan, at røntgenbilleder, blodprøver eller EKG, der skal bruges til behandling på et hospital eller ved egen læge, skal kunne foretages på et nærhospital.

Det kan også være type 2-diabetes-, KOL- eller hjertekar-kronikere, der kan gå til kontrol på besøg på et nærhospital i stedet for et af de nuværende sygehuse.

Det er funktioner, vi allerede delvis har i Nykøbing, men som vil kunne udbygges yderligere. Især områder som at flere kronikere kan behandles lokalt står lige for.

Vi får ikke et egentlig hospital, men vi noget, der er fantastisk, nemlig muligheder for, at mange flere vil kunne undersøges og behandles lokalt.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top