Millionudvidelse af Sashimi Royal i Hanstholm kører på skinner

Sashimi Royal A/S, der producerer den eftertragtede Yellowtail Kingfish på et af verdens mest miljøvenlige og landbaserede opdrætsanlæg i Hanstholm, har netop holdt rejsegilde på en ny udvidelse til over 100 mio. kroner. Den skal indenfor få år være med til at fordoble produktionen i Hanstholm.

– det nye anlæg giver os mulighed for at fordoble vores produktion til 1.000 tons om året, og da hele vores nuværende produktion allerede er aftaget et år frem i tiden, falder udvidelsen på et tørt sted, siger adm. Dir. Søren Tjørnelund Mattesen.

Han fortæller, at der er aftagere nok til selv den fordoblede produktion i 2023.

– derfor kigger vi også ind i yderligere udvidelser af anlægget i Hanstholm samt klækkeriet på Gudnæsstrand i Thy hen over de kommende år, slår Søren Tjørnelund Mattesen fast.

Snorlige udvidelse
Den nye udvidelse er gået efter planen.

– der har ikke været de store bump undervejs, da vi har haft et fantastisk samarbejde med hovedentreprenør ScanConstruction og alle de øvrige involverede. Selv da vi ændrede afgørende på projektet, tog den kun ScanConstruction en måned at få alt myndighedsgodkendt og så videre. Så vi er utroligt glade for samarbejdet og vil godt rose alle for en fantastisk indsats og det ser vi frem til fortsætter indtil, vi er i mål, siger Mikkel Kristian Thomsen, der er CEO for Nordic Aquafarms Technology, der har designet hele det nye produktionsanlæg, og som i lighed med Sashimi Royal A/S indgår i Nordic Aquafarms Gruppen med base i Frederikstad i Norge.

Her er Bernt-Olav Røttingsnes, CEO og samtidigt bestyrelsesformand for Sashimi Royal A/S i Hanstholm.

– det er en stor glæde at være her i dag. Vi har en utroligt godt anlæg her i Hanstholm og på Maximus på Gudsnæsstrand. Vi har behov for endnu mere kapacitet og det får vi nu. Det er en fornøjelse at se, at salget stiger uge for uge samtidigt med, at vi sætter nye rekorder på prisen og vi forventer at kunne sælge alt det, vi kan producere. Jeg vil gerne takke alle involverede for en fantastisk indsats og vi glæder os til at mødes til indvielsen næste år, sagde Bernt-Olav Røttingsnes.

Både han og Søren Tjørnelund Mattesen forventer, at det nye anlæg er i fuld gang inden sommerferien 2023.

Forfatter
Top