Massiv opbakning redder Limfjordens Hus fra truende konkurs

Den nye forpagter af Limfjordens Hus i Glyngøre, Rasmus Overgaard Kardyb, er blevet væltet bagover over den lokale opbakning.

Det er kun halvanden uge siden at han åbnede restauranten, men efter statsministerens pressemøde i onsdags frygtede han, at eventyret ville slutte inden det overhovedet var begyndt.

Til Skive Folkeblad fortæller han, at torsdag var den værste dag i hans liv. Der var lagt i ovnen til en kanonstart, men efter kun fire åbningsdage begyndte tingene at smuldre mellem hænderne på den tidligere Michelin-kok:

– Vi har investeret alt i det her, og det var meningen, at nu skulle vi ud og hente nogle af de penge hjem igen. Men torsdag-fredag vidste jeg ikke, om vi stod med en konkurs efter bare fire uger, fortæller Rasmus Overgaard Kardyb til folkebladet.

Torsdag aften var der lagt på til en godt besat restaurant, men kun to gæster dukkede op som indvilgede i at spise der fredag stedet for. I løbet af fredagen blev antallet af gæster halveret, og i stedet for at have 100 gæster til frokost lørdag stod restauranten gabende tom. Dog dukkede der 40 gæster op til aften.

250.000 kroner i mistet omæstning
Derudover må Rasmus Overgaard Kardyb i se i øjnene, at flere kommende planlagte selskaber af større karakter er blevet aflyst. Aflysninger der ventes at koste omkring 250.000 kroner i omsætning.

For at minimere tabet blev restaurantens fiskebutik bragt i spil. Herfra blev nogle af de råvarer der var indkøbt til weekenden i restauranten blev omdannet til måltidskasser. Og dén beslutning har vist sig at være så vigtigt, at Rasmus Overgaard Kardyb vurderer, at han har kunne holde skindet på næsen – og undgå at fyre sit personale.

– Lige nu sidder vi med en god fornemmelse i maven, og vi kan mærke den opbakning, der er i lokalsamfundet til at hjælpe os. Vi er selvfølgelig ikke i nærheden af den omsætning, vi ellers ville have haft med en fuld restaurant, men nu giver det i det mindste lidt mening at gå på arbejde, siger han til Skive Folkeblad.

Limfjordens Hus holder fortsat åbent torsdag til søndag – dog med færre gæster og med større afstand mellem bordene.

Har du kendskab til en positiv corona-relateret historie vi bør skrive om, så send redaktionen et tip på nyheder@radiolimfjord.dk, ellers send os et tip via vores facebook-side.

Foto: Limfjordens Hus

LÆS OGSÅ:

Take-away fra Sallingsund Færgekro blev kæmpe succes

 

Forfatter

Related posts

Top