Mange normalvægtige børn ser sig selv som tykke

Der er et stort misforhold mellem andelen af børn og unge, der mener, de er overvægtige og det reelle omfang af overvægt blandt børn og unge.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

I Danmark svarer 30 procent af landets 11-årige piger og 41 procent af landets 13-årige i en ny international undersøgelse, at “de synes, de er for tykke”.

Pigernes selvbillede står i kontrast til, at det kun er omkring ti procent af de 11- og 13-årige, der sundhedsfagligt kan ses som moderat eller svært overvægtige.

Det fremgår af rapporten “Spotlight on adolescent health and well-being” (“Fokus på teenageres sundhed og velbefindende”, red.).

Den er udgivet af Verdenssundhedsorganisationen WHO’s europæiske kontor og bygger på en spørgeskema-undersøgelse blandt flere end 200.000 børn på tværs af 43 europæiske lande.

Tallene viser samtidig, at danske børn og unge mellem 11 og 13 år er nogle af de mindst overvægtige i Europa, mens deres negative kropsopfattelse er på niveau med gennemsnittet blandt europæiske børn.

Børns Vilkår finder tallene bekymrende og ser dem som et udtryk for et samfund, hvor nogle børn og unge i stigende grad stræber efter det perfekte.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top