Mange nordjyder uddanner sig til ledighed

Mange nordjyder kan se frem til ledighed. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, skriver TV2 Nord.

Desuden viser analysen, at mange af de nyuddannede, der er kommet i job, også får en løn, der er lavere end det, uddannelseslængden kvalificerer dem til.

Indenfor universitetsuddannelserne er det studerende fra humaniora og naturvidenskab, der gennemsnitligt både har den højeste ledighed og den laveste dimmitentløn.

Det er ikke kun en problematik, der gør sig gældende i Nordjylland. Også på landsplan er ledigheden blandt de nyuddannede stor.

– Vi skal simpelthen blive bedre til at sikre, at der er sammenhæng mellem udbuddet af uddannelser og så jobmulighederne bagefter. Vi har i Danmark 100 uddannelsesudbud med en dimittendledighed på over 25 procent. Det er voldsomt og kræver gennemgribende handling, siger Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.

På Aalborg Universitet er der fem uddannelser, der har en ledighed for de nyuddannede på 37 procent eller derover.

– Vi er nødt til at sikre, at der er gode jobmuligheder i de uddannelser, de unge kan søge. Vi kan ganske enkelt ikke være bekendt at tilbyde så mange uddannelser, hvor der slet ikke er et relevant arbejdsmarked i den anden ende, siger Mads Eriksen.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top