Lokalt købte bøger for 784.000 kroner uddeles over de kommende uger

Over de næste tre uger lander for 784.000 kr. blandede bøger i vuggestuer, børnehaver og skolefritidsordninger over hele Thy. Her skal de være med til at skabe læselyst og bogglæde i fritiden.

Alle daginstitutioner og skolefritidsordninger i Thy har fået tilbuddet om at få deres eget bibliotek. 12 institutioner har takket ja tak til tilbuddet.

– På Biblioteket i Thy drømmer vi om at børn og unge læser, fordi de har lyst. Mange børn forbinder det at læse med skole, pligt og ‘noget man skal’. Vi vil gerne skabe bogglæde og læselyst og gøre læsning til noget, man kan vælge på lige fod med at spille bold, klatre i træer, lave puslespil og gå i puderummet, fortæller Mieke Green Rasmussen, der er børnebibliotekar på Biblioteket i Thy.

Derfor har KulturRummet søgt Slots og Kulturstyrelsen om penge til bøger til institutionerne i Thy. Og det har de nu fået.

– Vi har tænkt stort, vi har søgt stort og vi har fået stort, fortæller projektets anden børnebibliotekar Heidi Thing.

Slots og Kulturstyrelsen har uddelt en pulje på 24 millioner til 98 projekter rundt om i landet. Og af dem har KulturRummet formået at hente 784.000 kroner hjem til glæde for næsten 900 børn i Thisted Kommune.

Alle bøgerne er desuden købt lokalt hos Thisted boghandel og Hurup boghandel.

Forfatter

Related posts

Top