Lokalpolitikere og unge mødes til Demokratiworkshop

I februar lanceredes projektet Den Rullende BoX i Thy,  der rykker samtalen væk fra de støvede gulve i kommunen og ud til der, hvor der unge er.

Her har målet været at engagere de unge i samtalen om fremtidens fællesskaber i Thy: Hvad optager børnefamilien i Bedsted? Hvad er vigtigt for den raske håndværker fra Hanstholm? Og hvad med den nyuddannede SOSU-assistent fra Sjørring?

Siden er det blev til utallige interviews og samtaler med unge, som hver især har fået lov til at fortælle sin egen historie. Desuden kredsede samtalerne om emner som, ungdomsliv i Thy, arbejde og uddannelse i Thy samt fritid og foreningsliv.

– Vi vil give unge mennesker en mulighed for at blive hørt. En mulighed for at få en indflydelse på lokaldemokratiet, så unge mennesker i Thy, ikke føler sig overset, fortæller Jakob Frederik Brogaard Aeppli, projektmedarbejder i Kulturrummet, der står bag projektet.

– Derudover prøver vi at få lavet nogle samlesteder hvor lokaldemokratiet bliver sat på tale, og hvor vi prøver at få det ned på øjenhøjde med unge. Det har vi gjort i Bedsted, hvor vi samlede unge og lokalpolitikere i samme rum, og forsøgte at mindske det skel eller afstand der kan være mellem lokalpolitikere og unge mennesker, fortsætter han.

Ud over mødet med unge ude på deres hjemmebane forsøger man også at samle de unge.

– Vi vil gerne have dem samlet, da vi tror, at det er i samtalen og diskussionen, vi kommer frem til, hvordan det er at være ung i Thy. Det gør vi blandt andet ved et arrangement, Demokratiworkshop, hvor Per Vers kommer som ordstyrer, fortæller Jakob Frederik Brogaard Aeppli.

– Her vil vi samle unge thyboer og lokalpolitikere i et rum, hvor vi vil sørge for, at unge får en indflydelse og bliver hørt, og dermed er med til at skabe et lokaldemokrati, som er mere i øjenhøjde med unge thyboer.

Demokratiworkshop finder sted den 24. september kl. 16-20 i Kultursalen på Thisted Musikskole.

 

📌** KOM TIL DEMOKRATIWORKSHOP MED PER VERS ** 📌

Kalder alle unge thyboer i aldersgruppen 18 – 30 år.
Kommunalvalget nærmer sig, og det betyder, at vi skal fejre nærdemokratiet. Men hvordan gør vi demokratiet i Thy nært? Og hvordan skaber vi i højere grad muligheder for, at unge mennesker får lyst til at give deres stemme til kende i samtalen i Thy? 🎤

Kom og bland dig med dine idéer, når Unge i BoXen 🚐 d. 24 september kl. 16 inviterer ordekvilibristen og rapperen Per Vers til en magisk aften, hvor vi sammen går ind i demokrativærkstedet for at udvikle vores lokaldemokrati, så det kommer på bølgelængde med de unge selv.

Tilmelding er gratis og finder sted på
marg@thisted.dk senest 22. september kl. 12.00

Slået op af Kulturrummet i Thy i Fredag den 10. september 2021

Forfatter
Top