Lokale råvarer hovedingrediens i stor kokkekonkurrence

Lørdag den 31. august skal nogle af Thy og Mors’ skarpeste knive dyste i konkurrencen Local Cooking på Store Torv i Thisted.

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, som skal få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter.

Ideen bag, er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk samt give gastronomien et løft i hele landet.

I finalen den 8. september i Århus, dyster vinderne af de lokale finaler fra Fyn og Nord- Vest, Midt- og Sønderjylland om at blive landets bedste spisested på lokale råvarer.

Thisteds borgmester Ulla Vestergaard, har trukket i trådene og fået konkurrencen til området.

Hun fortæller:

– Jeg var et til stort arrangement i Aalborg sidste år, hvor der stod, at der blev serveret buffet med lokale råvarer, og at det var vinderne fra Local Cooking, der deltog. Jeg kunne så bare ikke se noget som helst fra Thy. Det undrede jeg mig noget over og undersøgte det lidt. Det viste sig, at ingen spisesteder fra vores område havde deltaget. Efter lidt benarbejde er det derfor glædeligt, at vi får vi mulighed for selv at arrangere en Local Cooking konkurrence her i området.

Hun glæder sig over, at konkurrencen kan være med til at sætte fokus på de mange lokale råvarer og produkter, som Thy og Mors er så rige på.

Konkurrencen har kørt i flere år, dog ikke med deltagelse fra Thy og Mors:

– Så at vi stiller med et A-holdet – på en lørdag, hvor alle restauranter kører for fuld blæs med bryllupper og turister- alligevel tager de sig tid til at sprede vingerne, lege og komme ud fra deres køkkener med nye dufte og smage, fortæller Projektleder Mai Manaa.

Deltagerne er:
– Hotel Hanstholm Kok Morten Andersen
– Hotel Thisted Kok Michael Eriksen
– Spisehuset Thy Kok Rasmus Vognsen
– Cafe Sult Kok Jeanet Nielsen
– Hotel Thinggard Kok Maj-Brit Christensen og Kok Emil Larsen
– Restaurant Bryggen Kok Mads Hansen og Sisse Andersen

Yderst kompetente dommere
Lars Brynjulf Nielsen
: Landstræner for Kokkelandsholdet/Cateringlandsholdet, som vandt bronze ved VM for Kokkelandshold i Luxembourg i november 2018. Udover dét har Lars taget en dommeruddannelse og blandet andet dømt ved den gastronomiske svenske landsholdkamp. Han om nogen ved, hvordan smage, udseende skal være for atopnå de gode points.

Kenneth Toft-Hansen, der i januar 2019 vandt Bocuse d’Or, det uofficielle kokkeverdensmesterskab og som netop har slået dørene op til det nymodeniserede Svinkløv Badehotel.

Lars Bang Bertelsen: Madanmelder ved Nordjyske. Lars har i sit anmelderjob, en livslang passion for den gastronomiske verden. Han er selv ivrig amatørkok, og nærer den dybeste respekt for det professionelle køkken.

Læs meget mere om konkurrencen HER

Forfatter
Top