Lørdag skydes Østersfinalen i gang

Så er det på lørdag, sæsonen for østers- og muslingefiskeriet afrundes til årets Østersfina-le. Her hyldes Limfjordens skaldyr i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors, hvor Pakhustorvet vil være omdannet til en markedsplads. På Pakhustorvet vil der være boder med lokale råvarer, små retter med østers og skaldyr, man kan komme ombord på en vaskeægte østers- og muslingekutter, eller delta-ge i de festlige gourmetmiddage på byens restauranter, hvor østers og skaldyr er i fokus.
Nu er det lige ved at være op over, at den store fejring af årets Østersfinale skydes i gang. Her vil Pak-hustorvet i Nykøbing Mors være forvandlet til en festplads, hvor skaldyrene i Limfjorden fejres og der takkes for en dejlig sæson. Danmarks Skaldyrshovedstad har i samarbejde med Kokkeforeningen Dan-mark, Visitmors, byens restauranter og andre lokale aktører planlagt en dag med masser af østers- og skaldyrsoplevelser.
”Vi glæder os til at afholde årets Østersfinale i den kommende weekend, hvor vi afrunder en fantastik skaldyrssæson ved Limfjorden. I Danmarks Skaldyrshovedstad bruger vi mange kræfter på at udbrede kendskabet til østers og skaldyr i Limfjorden. Det er noget helt specielt for vores område og en livsstil der ligger dybt tilbage i øens historie og dens udvikling. Med Østersfinalen hylder vi derfor livet ved Lim-fjorden og alle de lokale råvarer”, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune og formand for Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad.

Selve programmet for Østersfinalen starter på lørdag den 22. april, hvor borgmester Hans Ejner Bertelsen vil starte med at byde alle velkommen. Herefter åbner boderne på Pakhustorvet, hvor du ganske gratis kan opleve den vinunderlig maritime stemning. På pladsen vil det være muligt at lære at åbne østers eller få fif til at blive bedre, man kan komme ombord på en vaskeægte østerskutter, hvor man kan høre mere om livet som fisker på Limfjorden eller tage på østerssafari.
Ved boderne findes mange af områdets lokale råvarer og så vil det være muligt at prøve mindre retter med østers og muslinger fanget af Vildsund Blue. Hovedpersonerne bag de små retter ved boderne, vil være et dedikeret team fra Kokkeforeningen Danmark, Danmarks østers konge og Steenbergs Brasserie. Det er dog ikke kun i selve boderne, at der kan smages på de lokale råvarer. Flere af byens restauranter har også sat skaldyr på menuen. Dertil afholder Steenbergs Brasserie en afslutningsmiddag lørdag aften til Oyster Final Dinner, hvor alle smagsløg vil blive forkælet med en 5-retters menu med alt det bedste fra Limfjorden.

Anders Heegaard, præsident for Danmarks Kokkeforening fortæller ”Vi er meget klar til weekenden og glæder os til at give et indblik i, hvordan man kan tilberede og arbejde med skaldyr. Helt nyt er, at vi for første gang også inddrager hjertemuslinger udover østers og blåmuslinger. Østers- og skaldyr er ikke kun noget udsøgt og luksuriøst man får i udlandet. Danmark er faktisk langt fremme og har rigtig gode østers- og skaldyr, især ved Limfjorden. Vi elsker at bruge gode danske råvarer og tager dem stolt med rundt i verden, hvor vi gerne viser alt det gode det danske køkken også kan.
Pakhustorvet i Nykøbing Mors vil være et sandt mekka for østers- og muslingeelsker, men det vil også være et godt sted at starte og prøve noget nyt, hvis man er frisk på at udfordre sine smagsløg.

Østersfinalen er støttet gennem projektet ’Danmarks Maddestinationer’ med tilskud fra Danmarks Er-hvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler.
Find programmet og læs mere om aktiviteterne gennem linket: https://skaldyrskysterne.dk/event/ostersfinalen-pakhustorvet

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top