Liv i landdistrikterne og vilde planer på Mors

Der er masser af gåpåmod i lokalsamfundene rundt om på Mors.

Det var tydeligt, da Ørding Forsamlingshus lagde lokaler til halvårsmøde for repræsentanter for borger- og beboerforeninger, Landdistriktsrådet og Morsø Kommunalbestyrelse tidligere på ugen.

– Det var godt at kunne mødes igen fysisk. Halvårsmødet er en god måde at mærke pulsen og få en orientering om, hvad der arbejdes med rundt om på Mors. Beboerforeningerne vil virkeligt Mors, de vil udvikle deres lokalsamfund, og så vil vi som kommune også gerne vise påskønnelse for deres store arbejde med sådan en aften, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) har ordet.

Landdistriktsrådet holdt ved samme lejlighed deres årsmøde. Kjeld Bak, formand for Landdistriktsrådet for Morsø Kommune, kom godt omkring foreningens arbejde i bestyrelsens beretning og udtrykte glæde over den aktivitet, der er i landdistrikterne. Kassereren Mette Bladt fremlagde et regnskab i balance. Samtidig var der valg til bestyrelsen, som gav genvalg til Thomas Dahlgaard og Kjeld Fisker og valg til de to suppleanter Charlotte Kristine Kristensen og Poul Pedersen.

Danmarks vildeste kommune
Aftenen bød også på et oplæg om Morsø Kommunes deltagelse i konkurrencen ’Danmarks Vildeste Kommune’.

Her var der et indslag fra Hjørring Kommune, som havde en medarbejder med over en digital forbindelse. Deltagerne fik indsigt og information omkring indsatsen i Hjørring Kommune med at skabe mere vild natur til gavn for insekter, plante- og dyreliv. En indsats der også har ført til flere tv-programmer. Deltagerne kom også med deres tanker omkring, hvordan det kan gøres på Mors.

Kommunen vil snarest muligt offentliggøre mere om, hvordan alle der har lyst, kan hjælpe med at gøre noget af naturen på Mors endnu vildere.

– Det gav rigtig megen inspiration til at gøre Mors til Danmarks vildeste kommune, så vi glæder os meget til at deltage i arbejdet, slutter Kjeld Bak.

Forfatter

Related posts

Top