Lions klubberne i Thy indsamler briller ved valget

Når du går til valgurnen i dag, kan du samtidig donere dine brugte briller til Afrika. Lions klubberne i Thy har traditionen tro opstillet indsamlingsbokse ved valgstederne rundt i hele kommunen.

– Vores brilleindsamlinger plejer at være populære, fx indsamlede Lions klubberne i Danmark ved sidste valg mere end 51.000 par briller, hvilket var rekord, siger formanden for klubbens aktivitetsudvalg, Børge Hove

– og vi håber at kunne sætte en ny indsamlingsrekord ved dette valg. Med din hjælp!

Et bedre syn giver en næsten nyt liv

Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssteder for at blive fragtet ud i den store verden – primært til Afrika og Latinamerika. Hovedparten af disse briller er indsamlet gennem Lions. De brugte briller vækker stor glæde hos de synshæmmede, som i mange tilfælde får et helt nyt liv med langt større livskvalitet og flere muligheder takket være et bedre syn.

Brillens rejse til nyt liv

Inden brillerne sendes afsted, afleveres de til opmåling hos to produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Syn er også et Lions fokus

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. F.eks. var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verdenslande, har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) og meget andet. Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.

– Og der er brug for det: Hvert minut fødes der et nyt synshæmmet barn et eller andet sted i verden, slutter Børge Hove.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top