Legende blandt hunde er på Mors: Strejfede fra Tyskland til Skagen

I halvandet år har den lille hund Berta efterladt sig et spor af mystik.

For halvandet år siden blev hun spottet i Rostock i Tyskland, og siden er hun blevet spottet på Rømø og igen senere ved den dansk-tyske grænse. Siden er hun blevet spottet ved Lihme i Salling og for ganske nyligt blev hun spottet – og indfanget i Skagen. Lige nu befinder hun sig på internatet Lilleriscenter i Nykøbing.

Blandt hundeinternater og -pensioner er Berta lidt af en legende. Der er blevet taget billeder af hende flere steder, men ingen har kunnet fange hende.

– Det er så vild en historie. Det er først i Rostock for halvandet år siden, vi hører om Berta, og så begyndte en bekendt at følge Berta. Så ringede hun fra Skagen en nat, hvor hun havde indfanget den, siger indehaveren af Lilleriscenter, Martin Gade Kristensen, til TV Midtvest.

Det vides ikke, om Berta nogensinde har haft en menneke-familie, men sikkert er det, at hun efter så lang tid på egen hånd – eller pote, om man vil- langsomt skal vænne sig til omgivelserne på hundeinternatet på Mors.

– Hun er på spring for at komme ud herfra. Hun har været vant til at løbe i halvandet år, så hun har ikke prøvet at have fire vægge om sig, fortæller Martin Gade Kristensen.

Langsomt, men sikkert, vil han vinde den strejfende hunds tillid. På sigt er det planen, at finde en hjem til Berta. For selvom Berta ganske vidst er en strefjer vil det være uklogt og endda decideret farligt at sætte hende fri igen:

– Det ville være til fare for Berta selv, men også for menneskerne, der kører ude på landevejen. Det kan gå frygtelig galt, når man møder et dyr på vejen, så derfor er det godt, at Berta er indfanget, fortæller slutter Martin Gade Kristensen.

Det vurderes, at Berta det seneste halvandet års tid har tilbagelagt.

Artikelfoto: Boris Schønfeldt

Forfatter

Related posts

Top