Langt fra sikkert at løbsk vindmølle bliver revet ned

En vindmølle på Næssundvej på Mors løb natten til mandag løbsk, og politiet afspærrede med hjælp fra hjemmeværnet området i en 150 meters radius, fordi man frygtede at møllens vinger ville blive revet af.

Det skete heldigvis ikke, og i løbet af eftermiddagen blev møllen standset ved hjælp af wirer, der blev affyret med raketter.

Møllen, der er af ældre dato, er hvert halve år blevet serviceret og er hver gang blevet vurderet til at leve op til at foreskrifterne. Hvorfor møllen så alligevel løb løbsk skal undersøges nærmere når vinden lægger sig.

Selvom vindmøllen har 33 år på bagen, så er det ikke givet, at den skal skrottes. Måske kan den sættes i stand.

– Det er et spørgsmål om prisen i sidste ende. Hvis den stadig kan stå og lave noget strøm og tjene penge – så er det en investering, man gør. Men det vil formentlig være en totalrenovering, der skal til, vurderer Gert Nygaard Laursen fra GNL Service, som har stået for serviceringen af vindmøllen, DR Midt- og Vestjylland.

En lignende mølle blev fjernet samme sted i 2015, efter at den også var løbet løbsk. Dengang fandt man aldrig årsagen til fejlen.

LÆS OGSÅ:

Løbsk vindmølle medfører lukket vej på Mors

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top