Landsdækkende sirene-afprøvning i dag

Traditionen tro afprøver Beredskabsstyrelsen den første onsdag i maj det landsdækkende varslingssystem kl. 12.

Der er opstillet 1078 elektroniske varslingssirener over hele landet. Sirenerne afprøves hver nat uden lyd, men en gang om året – den første onsdag i maj – afprøves de med fuld lyd.

Ring ikke til Politiet
I den forbindelse er det vigtigt, at du ikke kontakter Politiet – det kan nemlig forhindre andre der har brug for hjælp til at komme igennem til alarmcentralen.

Se i videoen herunder hvordan du skal forholde dig hvis sirenen lyder, og se hvad de enkelte signaler betyder:

Når varslingssirenerne lyder, skal du:
Gå inden døre og søge information hos DR eller TV 2

En beredskabsmeddelelse fra myndighederne vil hurtigst muligt efter sirenevarslingen blive udsendt via dr.dk og tv2.dk og vil kunne høres på DR’s FM-radiokanaler i det berørte geografiske område. DR og TV 2 bringer desuden beredskabsmeddelelsen på tekst-tv side 150. Afhængig af hændelsens karakter vil informationen blive udsendt via endnu flere kanaler, ligesom myndigheder ofte vil bringe beredskabsmeddelelserne via eksempelvis sociale medier og egne hjemmesider.

Ring ikke 1-1-2 for at få information
Ring kun 1-1-2, hvis du eller andre er i akut fare. Andre opkald kan blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen.

Varsling med sirener
Når der ved større ulykker og katastrofer er en akut situation af livstruende karakter for et større antal mennesker, kan befolkningen blive varslet om faren ved hjælp af det landsdækkende sirenevarslingssystem.

Lyden af sirenerne
Varslingssignalet er en tone, der stiger hurtigt og falder langsomt igen. Det gentages 4 gange, når der varsles fare. Samtidig sendes der en beredskabsmeddelelse til DR og TV 2 som informerer befolkningen.

TV-stationerne kan også vælge at bringe meddelelserne på deres hjemmesider. Når faren er forbi, afvarsles med én lang tone.

Forfatter

Related posts

Top