Landdistriktsprisen 2019: STRANDET er blandt finalisterne

Det startede med 39 kandidater, men i dag er feltet indsnævret til fem finalister, der er nomineret til Landdistriktsprisen 2019.

De fem finalister har alle i helt særlig grad medvirket til at skabe en positiv effekt for deres lokalsamfund til inspiration for andre, og blandt finalisterne er STRANDET i Vorupør. STRANDET indsamler og genanvender ilanddrevet havplast, og medvirker dermed til at løse et lokalt, nationalt og internationalt problem.

– Virksomheden STRANDET er et forbilledligt eksempel på et lokalt initiativ, der fremmer samarbejde på tværs og skaber udvikling i lokalsamfundet. Og så er det et eksempel på det lokale engagement, som det er vigtigt, vi tager os tid til at hylde, udtaler Erhvervsminister Simon Kollerup.

De fem finalister er:

– Røsnæs Udvikling & Beboerforening.
– Fiskeriets Hus i Bagenkop på Langeland.
– Formanden for Stouby og Omegns Lokalråd.
– Virksomheden STRANDET i Thy.
– Geopark Det Sydfynske Øhav.

– Finalisterne til Landdistriktsprisen er ildsjæle og initiativer, der skaber samarbejde og udvikling i lokalsamfundet. De er desuden alle sammen forbilledlige eksempler på det store lokale engagement, som det er vigtigt, vi tager os tid til at hylde, siger Simon Kollerup.

Finalisterne til landdistriktsprisen er nomineret af Det rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen. Formand for Det rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal, der i øvrigt er tidligere formand for Friends of Cold Hawaii, siger:

– Det var et meget stærkt felt af indstillede kandidater til Landdistriktsprisen i år. Det vidner jo om, at der bliver gjort rigtig meget i landdistrikterne for at styrke udviklingen lokalt. De fem finalister, vi endte med at nominere, skiller sig dog ud på den måde, at de i særlig grad har formået at skabe en mærkbar effekt for deres lokalsamfund.

Vinderen af Landdistriktsprisen 2019 bliver kåret af erhvervsminister Simon Kollerup på Landdistriktskonferencen, der afholdes på mandag på Vingsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten.

LÆS OGSÅ:

Landdistriktsprisen 2019: Flere lokale er med i kampen

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top