Landdistriktsprisen 2019: Flere lokale er med i kampen

I næste uge uddeles Landdistriktsprisen af Erhvervsminister Simon Kollerup – og med i opløbet til prisen er flere lokale kandidater.

Prisen hylder dem, der lægger store kræfter i at skabe en positiv udvikling og attraktive lokalsamfund i landdistrikterne.

Blandt de ialt 39 indstillede personer og foreninger er flere lokale – herunder STRANDET i Vorupør og Birger Kyhn fra Amtoft.

STRANDET indsamler og genanvender ilanddrevet havplast, og medvirker dermed til at løse et lokalt, nationalt og internationalt problem.

Birger Kyhn er, ifølge Karlo Bundgård der har indstillet ham til prisen, skyld i at der både er en købmand og en cafe i Amtoft, ligesom han er en af hovedkræfterne bag en kommende havneudvidelse.

– Da den tidligere købmand i Amtoft lukkede, stillede han både bygning og kapital til rådighed så vi igen kunne få en købmand i Amtoft. Han har lagt rigtige mange kræfter i både købmandsbutikken og cafeen, for at vi kunne få det op at stå. Mht. til havneudvidelsen har han arbejdet hårdt for det i flere år, og deponeret 1 mio. kr for at det endelig lykkedes at få det igennem, skriver Karlo Bundgård i sin indstilling.

Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen træder nu sammen for at nominere finalisterne til Landdistriktsprisen. Mere præcist de fem finalister, som i helt særlig grad har medvirket til at skabe en positiv effekt for deres lokalsamfund til inspiration for andre. Navnene på disse finalister forventes offentliggjort i løbet af denne uge.

Vinderen af Landdistriktsprisen 2019 kåres på Landdistriktskonferencen, der afholdes den 28. oktober 2019.

Foto: Keld Navntoft

Forfatter

Related posts

Top