Læserbrev: Større balance i Danmark

Læserbrev af
Anette Svindborg, Folketingskandidat for Dansk Folkeparti og nuværende medlem af kommunalbestyrelsen på Mors

Hvor det dog ærger mig at høre, at der er planer om at bygge ni nye øer ud for Avedøre Holme ved København for at give plads til mere industri og 12.000 nye arbejdspladser.

Detaljen ved projektet er nemlig, at det vil lægge endnu større pres på den i forvejen pressede trafik i København, og at man ikke helt har fået finansieringen på plads. Spørgsmålet er, om det virkelig kan passe, at det er nødvendigt at række ned i den danske statskasse for at støtte et projekt, der i sidste ende vil skabe en større skævvridning af det danske samfund, når man i stedet kunne vælge at udnytte al den plads man finder i resten af landet, og på den måde skabe en større balance.

Som eksempel kan vi se på både Nord-, Midt- og Vestjylland. Her er der plads til virksomhederne, og der er behov for de 12.000 nye arbejdspladser. Desuden vil det være en fordel for både virksomheder, regeringen og kommuner i området.

For virksomhederne vil det blive billigere at købe jorden, så man kan etablere sin virksomhed eller nye afdeling på en mere rentabel og konkurrencedygtig måde, som også har lettere tilkørselsmuligheder uden for meget trafik. For regeringen vil det være en økonomisk fordel at bruge den plads, vi allerede har til rådighed, mens det også vil skabe en større balance i Danmark. For kommunerne vil det skabe et økonomisk boost, trække flere mennesker til området og skabe bedre jobmuligheder.

Jeg mener at det er vigtigt, at vi begynder at se mulighederne i hele Danmark fremfor kun i København. På den måde kan vi skabe større balance og lige muligheder i landet.

Forfatter

Related posts

Top