Læserbrev: Overbuds-rus eller mere frihed?

Læserbrev af
Casper Søe-Larsen, medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted for Liberal Alliance.

Som formand og folkevalgt for Liberal Alliance har jeg med stor undren fulgt den, snart overstået valgkamp.

Socialdemokratiet og Venstre har slås om at være mest socialdemokratiske. Råderummet (de penge borgerne har indbetalt for meget til staten) er blevet foræret væk til snart væk alt der lyder godt og giver dejlig mavefornemmelse. Slår pengene til? Slet ikke, men pyt med det. Vælgerne har ikke en chance for at huske alle løfterne eller for at vide om der er penge til at indfri løfterne.

Mantraet har været at nu skal der altså være bedre velfærd. Der er blevet tegnet et billede at et Danmark hvor det går dårligt. Hvor velfærden er blevet forringet til det utålelige. Sandheden er en anden. Sandheden er det statslige budget aldrig har været større end nu. Faktisk er statens budget steget med hele 49 milliarder kroner siden sidste folketingsvalg (kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Danmarks Statistik). Det er altså slet og ret noget ævl når Socialdemokratiet, og de andre røde partier, vil bilde vælgerne ind at samfundet er sparet snar sagt halvt ihjel. Der har ALDRIG været flere penge end nu.

Men hvad går så galt? Jo, der går dét galt at, de historisk mange penge, slet og ret bruges forkert. De bruges ikke smart nok og de prioriteres ikke til det vi alle prioriterer højest; omsorg, nærhed, tryghed. Kernevelfærd. Til gengæld bruges der tilsvarende historisk mange penge på administrativt arbejde, unødvendig kontrol og administration af regler.

Jeg savner at Venstre og Socialdemokratiet ikke binder vælgerne ævl på ærmet. Jeg savner at de har fokus et helt andet sted end blot at bilde vælgerne ind, at samfundets problematikker løses med flere penge og tomme løfter. At fokus ligger på hvordan hver enkelt borger lever det bedst mulige liv for dem og hvordan staten og kommunerne forvalter borgernes penge. Flere penge er ikke lig med mere og bedre velfærd – det står helt tydeligt i dag, med historiens højeste statsbudget.

Heldigvis er der ét parti som har en seriøs tilgang til driften af Danmark. En seriøs prioritering. Et parti som ikke sælger tomme løfter og guld og grønne skove. Det er muligvis kedeligt og usexet, men i det mindste reelt. Det er samtidig det eneste parti der har gjort sig umage og lade alle sine politiske visioner gennemregne og kontrolleret hos selveste Finansministeriet; Liberal Alliance.

Og går velfærdssamfundet nedenom og hjem hvis Liberal Alliances 2030-plan gennemføres? Nej. TVÆRTIMOD. Alt i mens planen tilfører nære sundhedsområder som børn og ældre yderligere 39 milliarder kroner, så vil virksomhederne igen blive konkurrencedygtige overfor den store verden, Danmark vil blive 108 mia. kroner rigere og hårdtarbejdende borgere får bedre løn og dermed bedre mulighed for at udleve deres drømme og være knap så afhængige af andre.

Der findes definitivt nu kun ét liberalt parti; Liberal Alliance. Og jeg anbefaler på det varmeste at stemme på vores lokale Thybo Martin K. Madsen eller på siddende nordjyde, Christina Egelund (MF’er) som har beskyttet og argumenteret for grundlæggende borgerlige principper.

Jeg ønsker at du, der læser dette indlæg, tænker dig nøje om. Ønsker du at stemme på partier som slås for at overbyde hinanden, med kostelig socialistisk politik, eller ønsker du at stemme på et parti som helt grundlæggende har fokus på at bruge dine penge bedst muligt, sikre dig din frihed til at leve dit liv og samtidig sikre at vores samfund tager hånd om de mennesker der har brug for hjælp?

Uanset ønsker jeg og Liberal Alliance vælgerne et godt valg. En stor tak skal også lyde til alle de kandidater som stiller sig til rådighed for demokratiet. Held og lykke!

Forfatter

Related posts

Top