Læserbrev: Opbakning til regeringens sundhedsudspil

Læserbrev af
Meiner Nørgaard, kommunalbestyrelsesmedlem for DF i Morsø Kommune

Det er som om de lokale socialdemokrater nærmest står i kø for at tale negativt om Regeringens sundhedsudspil, hvor Regionerne som bekendt bliver nedlagt. Socialdemokraterne bruger postulater som “tikkende bombe under økonomien, umulig at rekruttere medarbejdere og embedsmandsstyre”.

Det ser ud som om Socialdemokraterne blot vil bevare det nuværende system for systemets skyld, uden tanke for borgernes ve og vel.

Hvis udspillet bliver vedtaget på Christiansborg vil der faktisk være flere penge til det nære sundhedsvæsen og dermed flere penge der bliver brugt til behandling af patienter end der er nu. Det bliver ej heller vanskeligere at rekruttere medarbejdere blot fordi Regionerne bliver nedlagt. Som det er idag er Regionerne da det bedste bevis på embedsmandsstyre og en centralistisk tankegang der i det seneste årti har betydet store ulemper for rigtig mange patienter med en såkaldt “ukompliceret sygdom”.

Sundhedsudspillet lægger op til at der skal være mere kommunal medindflydelse og at nærhed og tryghed bliver drivkraften fremover. Patienter fra Mors valfarter til sygehusene i Brønderslev, Hjørring og Aalborg blot for at tale med en læge i 10 min., alle disse ukomplicerede ting vil fremover kunne klares i Thisted.

Sundhedsudspillet lægger ligeledes op til at der skal uddannes flere læger, der skal være flere praktiserende læger i landområderne, uddannes flere sundhedsplejesker og social og sundhedsassistenter, altsammen til gavn for brugerne af sundhedsvæsenet.

I Dansk Folkeparti er vi glade for at de bureaukratiske besværlige Regioner nu endelig ser ud til at blive nedlagt, at det nære sundhedsvæsen vender tilbage, at sundhedsudspillet gør det muligt at mennesket sættes i centrum fremfor systemet.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter
Top