Læserbrev: Lad nu minkavlerne pelse deres dyr

Læserbrev af MF’er Lise Bech (DF), Landbrug- og fødevarer

Vi nærmer os pelsningssæson for mink. Hvis regeringen ikke snart sætter farten på deres egenrådige beslutninger ned, nærmer vi os også et Danmark uden et minkerhverv.

Regeringens konklusioner er forhastede. De er ødelæggende, og begrundelserne mangler. Vi har forsøgt at få minister Mogens Jensen i tale, men han har travlt med alt andet end det erhverv, han er ved at aflive.

Minkerhvervet beskæftiger direkte 6000 mennesker. Tæller vi følgeerhvervene med, vokser det tal betydeligt. De mennesker fortjener kompensation for deres enorme tab. De fortjener at blive hørt.

Det er minkavlerne, som kender dyrene bedst. Bare se på aflivningsprocessen: Da Fødevarestyrelsen håndterede aflivningen af minkene, brugte de mere tid og flere mennesker, og selv da kunne de ikke forhindre, at mink slap ud. Nu kan minkavlerne så selv at aflive deres mink, fordi de ved, hvordan det skal gøres. Det er et skridt i den rigtige retning.

Næste skridt kunne måske være at give avlerne lov til at beholde pelsen fra de dyr, de afliver?

Dansk Folkeparti vil derfor gerne opfordre regeringen til at genoverveje situationen. Vi er så tæt på pelsningssæsonen den 1. december. Det giver ikke mening at aflive mink på farme, der ikke har smitten – også selvom de ligger inden for 7,8 kilometerzonen. Tværtimod. Det vil være bedre for økonomien, hvis avlerne får lov til at pelse og beholde avlsdyrene.

Vi vil i Dansk Folkeparti kæmpe for, at der fortsat er minkerhverv i Danmark. Det er ikke godt nok, som det ser ud i dag, hvor minkavlerne får betaling for at aflive deres dyr – og kompensation hvis de ikke har smittede dyr.

Ingen minkavler har bedt om coronasmitte. Derfor skal de kompenseres, uanset om deres dyr er blevet smittede eller ej.

Forfatter
Tags

Related posts

Top