Læserbrev: Kryds med omtanke

Læserbrev af
Bo Fink, Enhedslisten Mors

I valgkampen indtager Venstre og Socialdemokratiet skiftevis hinandens positioner. Det er ikke så mærkeligt. Mønstret fra valgkampen er helt ens med det, som vekslende Venstre- og socialdemokratisk ledede regeringer har fulgt siden Poul Nyrups tid. Hele tiden samme pølse. Kun persongalleriet skifter lidt. Partierne er blevet magtpartier.

Hvis man ønsker fornyelse, bør man nok denne gang overveje at sætte krydset ved af de mindre partier, der kan tænkes at blive støttepartier. Det er de partier, der kan dreje skuden. Men tjek dem.

Partierne er fyldt med løfter, men lever de op til dem? Hvad er deres historiske resultater? Har de kunnet levere?

Leverede SF og radikale under Thorning-regeringen? Har LA og K leveret under Lars Løkke regeringen?

Under Thorning-regeringen forlod jeg De Radikale og gik over til Enhedslisten. Dette valg har jeg ikke fortrudt. Jeg er imponeret over de analyser og forslag som partiet leverer, og folketingsgruppen er meget driftssikker. Men heller ikke Enhedslisten har fuldt ud leveret. Enhedslisten burde have væltet Thorningregeringen, da Corydon som bagmand startede lærerkonflikten. Men jeg tænker partiet har lært lektien.

Ved folketingsvalg 2019 hæfter jeg mig ved 2 valgløfter fra Enhedslisten, der kan dreje skuden, og som vil have en mærkbar positiv betydning for både de yngste og de ældste Thy- og morsingboere. For de yngste gælder det minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer, For de ældste og plejekrævende medborgere drejer det sig om en tilføjelse til serviceloven, så der gives konkrete forbedringer af hverdagen, f.eks. ret til bad og til ture med ledsagelse i det fri. Egentlig er det begrædeligt, at sådan en tilføjelse til serviceloven er blevet nødvendig.

Endelig glæder jeg mig over, at Enhedslisten vil fastholde koblingsprocenten for friskolerne. Socialdemokraternes korstog mod friskolerne er uforståeligt. Uden de frie skoler ville vi være dårligt stillede i Thy og på Mors.

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top