Læserbrev: Anette Svindborg tør, hvor andre tier!

Læserbrev af
Ib Stanley Sørensen, Nors.

Anette Svindborg (DF) bragte et yderst relevant emne på banen den 22. februar, da hun stillede spørgsmålstegn ved, hvorvidt den almindelige danske borger, der på forskellige vis kommer i berøring med det offentlige system, skal acceptere, at man helt uforvarende og uden mulighed for at vælge til og fra, bliver påtvunget til at forholde sig til religiøse symboler.

Det er ikke et spørgsmål om, at save den gren over, man selv sidder på, som Venstres Jette Jepsens beskyldte Anette Svindborg for den 1. marts.
Snarere tværtimod handler det om rettidig omhu og modet til at italesætte de reelle udfordringer, vi har og står overfor, og som ikke bliver mindre med årene med promovering af religiøse symboler i den offentlige sektor.

Anette Svindborg udviser faktisk kompetent politisk håndværk når det er bedst, hvor hun drager omsorg for plejesektoren og ikke mindst borgerne.

Hvis man ikke vidste bedre kunne man foranledes til at tro, at Jette Jepsen var ansat i embedsmandsværket og ikke udtalte sig som folkevalgt politiker, da hendes svar mest af alt var en profilering af det offentlige system, hvor hun på behørigtvis undlod at fokusere på den problemstilling og bekymring, som Anette Svindborg rejste.

Når Anette Svindborg beskyldes for at se problemer, der ikke er der, kan man ikke andet end ryste på hovedet over den politiske inkompetence.

Én af de fornemste opgaver som folkevalgt må netop være at turde bringe de svære emner til debat, også de emner, man eventuel ikke mener er aktuelle. Det handler om forebyggelse og borgernes rettigheder. Det demonstrerer Jette Jepsens på fornemste vis, at hun ikke evner.

Debatten, som Anette Svindborg rejser, er endnu mere aktuel, da en stor del af den offentlige sektor er flyttet ind i danskernes privatsfære i forbindelse med hjemmehjælp og pleje. Det bliver ikke mindre problematisk af, at man i de kommende år bliver endnu flere ældre. Ifølge Danmarks statistiks befolkningsfremskrivning fra 2018 forventes befolkningen at vokse med 270.000 eller 4,9% over de næste 10 år. Ældre over 80 år forventes at vokse med 150.000 svarende til 58% flere end i dag. Mens gruppen af 65-79årige forventes at vokse med 58.000 svarende til 7% flere end i dag. Det er fakta, som Jette Jepsen, som andre, bliver nødt til at forholde sig til.
Nu er det ifølge Justitsministeriet ikke umiddelbart muligt at forbyde religiøse symboler i den offentlige sektor, men det gør ikke Anette Svindborgs indlæg mindre aktuelt, snarere tværtimod.

For hvor går den personlige frihed og retten til at sige til og fra i eget hjem? Jeg vil gerne have et svar fra Jette Jepsen, om borgerne i Morsø kommune, der modtager hjemmehjælp og pleje frit kan vælge til og fra om de ønsker, om de vil forholde sig til religiøse symboler eller ej i privatsfæren? Hvis borgeren siger, de ikke ønsker religiøse symboler i privatsfæren, mister de så hjemmehjælpen og plejen?

Og kommer Jette Jepsen med et svar, at kommunen vil indgå i en dialog med borgeren om, hvorfor vedkommende er imod religiøse symboler i privatsfæren, mener Jette Jepsen så, kommunen har ret til at udspørge borgeren om den enkeltes personlige religiøse overbevisning?

Forfatter
Top