Læserbrev: 14 dage for sent

Læserbrev af
Per Skovmose (C), medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted

Svar til Ida Pedersen(A)

I Thisted Kommune, valgte “vi” at vente på Sundhedsstyrelsen, før der blev lukket op, for mere personlige besøg, på vores ældrecentre. Nu er der så delvis lukket op, hvilket glæder mig.

Vores ældre har ventet med længsel på denne åbning ud imod samfundet, ligesom det er mit indtryk at også personalet hilser dette skridt velkommen. Det er jo faktisk et skridt, imod mere normale forhold, for beboerne, deres famile og ikke mindst personalet, på vores ældrecentre.

Vi skal handle fornuftig og tænke os om, når det gælder smitte risikoen, for beboere og personalet, men…

I andre kommuner, som bla vores nabo kommune, valgte man at lytte til politikerne på Christiansborg og ikke kun afvente Sundhedsstyrelsen og KLś anbefalinger. Det gav feks beboerne på Morsø kommunes ældrecentere mulighed for besøg, 2-3 uger før vores ældre.

En beslutning, som ikke medførte flere smittede, men medførte stor glæde hos beboerne på morsø kommunes ældrecentre, samt deres familier. Ligeledes er jeg overbevist om, at slægtninge til beboerne, ikke vil tage på besøg, hvis de selv følte sig dårlig, heller ikke i den nuværende Corona situation.

Vores ældre og personalet måtte vente, fordi der lokalt ikke var lydhørhed, men måske mere frygt for at træffe en selvstændig beslutning, uden rygdækning.

Måske er der faktisk mere mod til at træffe selvstændige lokale politiske beslutninger, blandt politikerene, på Mors?

Som kommunal politikker, er vi alle 27 valgt, for at træffe beslutninger, som er til gavn, for Thisted Kommune og dens borgere. Vi skal lytte til anbefalinger, gode råd og vores egen mavefornemmelse og bruge alle disse informationer, til at træffe en beslutning.

En beslutning som desværre for vores ældre, ikke blev taget, før man var 110% sikker på, at den var rigtig, uden at have nogen at give skylden, hvis det gav bagslag.

På Mors gav det ikke bagslag, det havde det nok heller ikke gjort i Thisted Kommune.

Og ja, jeg mener stadig at det var 14 dage for sent, men nu er vi på rette vej og det bør vi alle glæde os over. Nu venter vi så bare på, at man også må nyde en kop kaffe og en kage, når der er besøg. Det er jo en god dansk tradition, som også jeg vil glæde mig til, kommer igen.

Foto: Jens Kr. Vangsgaard

Forfatter

Related posts

Top