Lærling fra Thy bliver specialist i vedvarende energi

Der er stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft, og den bliver kun større frem mod 2030, hvor Danmark skal have reduceret CO2-udledningen med 70%.

I takt med den grønne omstilling og etableringen af vedvarende energiproduktion øges behovet for fuldtidsbeskæftigede elektrikere – frem mod 2030 skal der bruges op mod 22.500 ekstra elektrikere årligt.

PB Windtechnic, der bl.a. udfører service og drift af vindmølleparker, og ENERGRID, der er specialiseret i el-entrepriser i forbindelse med nettilslutning af vedvarende energi, har valgt at gå sammen om at uddanne 18-årige Lars Skov fra Thisted.

Eget ønske
Det sker på sker på baggrund af den unge thybo’s eget ønske om at bygge på sin uddannelse og specialisere sig inden for vedvarende energi.

– Jeg ser det kun som noget positivt at bygge alt det på min uddannelse, jeg overhovedet kan, så jeg kan få mest mulig erfaring inden for elektrikerfaget i min læretid, fortæller Lars Skov og fortsætter:

– Med to arbejdspladser får jeg bygget noget forskelligt på, og så kommer jeg til at skifte mellem arbejdspladserne alt efter, hvor travlt de har, så på den måde får jeg også hele tiden noget at rykke i.

Lars Skov bliver en del af en branche i Thy, der på samme vis som andre steder i landet har svært ved at rekruttere nok faglært arbejdskraft.

– Da Lars kom til mig og søgte en læreplads, gav det rigtig god mening at undersøge muligheden for at tilbyde en læreplads sammen med en lokal virksomhed, fortæller Peter Bang, der igennem en årrække har drevet virksomheden PB Windtechnic, der i dag beskæftiger syv medarbejdere:

– Jeg kontaktede ENERGRID, og det er fedt, at vi kan hjælpe hinanden, da vi jo på lige fod med andre virksomheder er udfordret i forhold til at rekruttere medarbejdere. Det er ren win-win – og specielt for Lars, som jo kommer ud på den anden side med en meget attraktiv uddannelse, fordi han med denne konstellation får hele paletten ift. højspændigs- og lavspændingskvalifikationer mv. gennem sit uddannelsesforløb.

Fra lav- til højspænding
Også Jesper Primdahl Nielsen, entreprisechef I ENERGRID A/S, ser frem til at uddanne selskabets første lærling.

– Vi glæder os over at kunne være med til at uddanne fremtidens arbejdskraft – så enkelt er det, forklarer han og fortsætter:

– Vores branche er dybt afhængig af kvalificeret arbejdskraft, og Lars bliver en af dem, vi får meget brug for i fremtiden i takt med, at flere vedvarende energiproduktionsanlæg skal installeres. I ENERGRID har vi meget at byde på – vi har meget dygtige og erfarne medarbejdere – og jeg var derfor heller ikke i tvivl om, at vi skulle samarbejde med PB Windtechnic om lærlingeforløbet for Lars. Det er et samfundsansvar, vi gerne vil – og ser frem til at påtage os, forklarer han.

Hos PB Windtechnic bliver Lars Skov oplært i alt fra lavspænding, styring og mekanisk træning mv., mens han igennem uddannelsesforløbet hos ENERGRID får tilegnet sig yderligere kvalifikationer omkring højspænding.

Lars Skov starter sit lærlingeforløb pr. 8. august 2022 og kan se frem til et i alt 4 ½ årigt uddannelsesforløb. Lærlingeaftalen er lavet i samarbejde med Skive College.

Forfatter

Related posts

Top