Kulturmødet Mors modtager en engangsbevilling

Kulturmødet Mors modtager en engangsbevilling på 1 million kroner i 2023. Det er nu sikret i den finanslov, som præsenteres i dag.

Pengene skal gå til at sikre at Kulturmødet Mors fortsat kan fungere som samlingssted for samtalen om kunst og kultur.

Det er en historisk bred finanslov i samarbejde med Regeringen og SF, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

”Kulturmødet på Mors er en national begivenhed med stor betydning for Mors. Jeg er derfor meget tilfreds med, at det i en stram finanslovsaftale er lykkedes at finde en økonomisk håndsrækning, som ønsket fra kommunen og regionen”, siger Venstres lokale folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen. Torsten Schack Pedersen er også Venstres finansordfører og har siddet med til forhandlingerne om årets finanslov.

Jeppe Søe fra Moderaterne udtaler: ”Nogle siger der er for mange folkemøder. Jeg mener modsat, at folk mødes for lidt. Kulturmødet på Mors tager et område op, som betyder alverden for os alle, men som vi generelt taler for lidt om. At samle kulturen på den fantastiske Limfjords-ø er derfor rigtigt set. Og nu sikret. ”

Socialdemokratiets Simon Kollerup udtaler: “Det glæder mig meget, at der er afsat midler til at støtte Kulturmødet Mors. Kulturmødet danner ramme for kunst og kultur, og det er fantastisk at se hvordan kulturmødet er et samlingssted for kunstnere, meningsdannere og borgere. ”

Udover 1 million til Kulturmødet, er der også, på den i øvrigt ganske stramme finanslov, valgt at give 5 millioner til de danske nationalparker, deriblandt 1 million kroner til Nationalpark Thy. Det glæder Torsten Schack Pedersen rigtig meget.

Arkivfoto: Steen Brogaard

Forfatter
Top