Krav om at tagge andre i SoMe-konkurrencer er ulovlig

Det er de færreste der ved, at når virksomheder afholder en konkurrence på sociale medier, må de ikke kræve af deltagerne, at de tagger deres venner.

Men det vil i givet fald være en overtrædelse af spamforbuddet i markedsføringsloven, og nu begynder Forbrugerombudsmanden at melde virksomheder, der overtræder reglerne, til politiet.

Kort sagt må det ikke være en betingelse for at deltage i konkurrencerne, at deltagerne tagger andre. Et tag udløser nemlig en notifikation, som henviser den taggede bruger til virksomhedens konkurrence. Når virksomheden kræver, at konkurrencedeltagere tagger andre, vil notifikationerne efter Forbrugerombudsmandens opfattelse være sendt på vegne af virksomheden.

Har den taggede person ikke givet samtykke til at modtage notifikationen, vil det dermed være en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod spam.

Forbrugerombudsmanden har for nylig politianmeldt Café Venedig ApS for at have afholdt 12 konkurrencer på Facebook, hvor der blev stillet krav om tags for at deltage. Konkurrencerne løb fra udgangen af september 2019 til medio september 2020.

Forbrugerombudsmandens undersøgelser viser, at der i denne periode blev sendt 3.067 notifikationer som følge af tags i de 12 konkurrencer.

Forfatter

Related posts

Top