Koncert med det akustiske folkband MOLDE

Kulhuset, Krik Strandvej 68 i Krik lægger hus til, når Thy Folkemusik torsdag 9. februar kl. 19.30 byder på koncert med gruppen MOLDE.

MOLDE er et akustisk “stringband” efter amerikansk forbillede, men med danske tekster og nordiske toner, der ikke er bange for at dyrke hverdagens eventyrlige sanselighed. De danske tekster kredser om kærlighed, melankoli og inderlighed. Og om den banale men dybe glæde ved at leve og være en del af naturen.

Sangene er smittende og umiddelbare, inspireret af amerikansk country og bluegrass med afstikkere til den nordiske folke- og visetradition.

MOLDE mødte hinanden i en stue i Aarhus. Maria Molde havde været del af bluegrass miljøet i New York gennem længere tid og kom hjem med en bunke nyskrevne sange. Bandet samledes om Marias sangskrivning og en fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder, hvor hvert af medlemmerne medbragte deres eget twist fra både Norden, Balkan og USA.

Maria Moldes lysende stemme og sprøde mandoliner er i front virtuost bakket op af Uffe Holmsgaard Eriksen på guitar, cittern og klarinet, Jonathan Feig på violin og Henrik Kunz på kontrabas.

Gruppen har senest udgivet sin første EP med titlen UDEFRA. Sangene forbinder sig til årstidernes skiften, til sanselighed og nærvær – og til en uro over, hvor verden – og naturen – er på vej hen. Titlen ”Udefra” kommer af, at naturen spiller en stor rolle i teksterne, samt af at en stor del af den musikalske inspiration kommer udefra fra begge sider af Atlanten.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Spillestedet Thy og Krik og Omegns Beboerforening.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top