Klimatorium-indvielse udsættes

Indvielsen af Klimatorium-bygningen på havnen i Lemvig, der var planlagt til den 20. august må udskydes til senere på året. Årsagen er, at byggeriet tager længere tid end planlagt. Det oplyser Lemvig Kommune på sin hjemmeside.

På grund af udfordringer med kantforstærkninger mellem etageadskillelser og vinduer, er der opstået forsinkelser, som ikke har kunnet indhentes.

– Byggeriet kan desværre ikke stå færdigt til den 20. august som planlagt. Det er vi selvfølgelig rigtigt ærgerlige over, men vi glæder os over, at de to tilstødende arrangementer, Det Nationale Klimatopmøde og Børnenes klimamøde, der er planlagt som henholdsvis webinar og livestreaming stadig kan løbe af stablen, siger Lars Nørgård Holmegaard, direktør for Lemvig Vand, der sammen med Lemvig Kommune er bygherre.

Planen er nu, at indvielsen skal finde sted en gang i november:

– Det skal selvfølgelig ske med et festligt program, som til den tid markerer, at Vestjylland har fået et fyrtårn for klima-innovation, siger Lars Nørgård Holmegaard.

Hvad er Klimatorium?
– Klimatorium er navnet på en forening og en bygning.

– Foreningen Klimatorium er på Finansloven og støttes økonomisk af Region Midtjylland og EU. Klimatoriums formål er at samle myndigheder, virksomheder, universiteter og civilbefolkning for at finde bæredygtige løsninger på klimaudfordringer.

– Foreningen Klimatorium skal på sigt omfatte medlemmer af borgere, private og offentlige virksomheder, myndigheder og universiteter.

– Klimatorium i Lemvig arbejder tæt sammen med Aquaglobe i Skanderborg og Region Midtjylland for at udvikle et midtjysk ”Water-valley” som forlængelse af det eksisterende Coast to Coast Climate Challenge.

LÆS OGSÅ:

Klimatorium er med på fornem liste

 

Forfatter

Related posts

Top