Kæmpe lokal opbakning giver bedste resultat for THY ROCK nogensinde

Med 10.500 mennesker på Dyrskuepladsen til sidste års THY ROCK og et godt salg i barerne, omsatte sidste års THY ROCK for 12.3 mio. kroner. Når alt er betalt, er der rekordstore 275.000 kroner til hver af otte lokale arrangerende foreninger – eller i alt 2.2 mio. kroner til deling.

Hertil kommer resultatet fra Komiteen for Kulturevent Thy ved siden af. Resultatet glæder Formand Hans Peter Jarl Madsen, der samtidigt manede til besindighed på foreningens generalforsamling onsdag aften.

– mange af vores trofaste gæster havde valgt at beholde deres billet fra de to Corona år, og det skal vi være taknemlige for, slog Hans Peter Jarl Madsen fast.

Han påpegede, at det brede musikprogram, ifølge gæsterne, var en af årsagerne til det store antal gæster.

– men vi havde også nogle udfordringer hen ad vejen. En skypumpe der kom ind over pladsen fredag aften, ItaloBrothers gik af scenen grundet alt for stort tryk fra publikum i Sparekassen Thy Teltet. Vigtigst af alt var, at vores sikkerhedssystem virkede, som det skulle i begge tilfælde. THY ROCK er et sikkert sted at gå til koncert. The Script aflyste desværre deres koncert lørdag grundet sygdom, og blev erstattet af Malurt der, trods kun få timer til at forberede sig, i den grad fik sat gang i festen med en veloplagt Michael Falch i front, fortæller Hans Peter Jarl Madsen.

Han takkede samtidigt THY ROCK’s mange samarbejdspartnere herunder Thisted Kommune, Elmelund, SPP, Politiet, lokale leverandører og partnere, det lokale kulturliv for et godt samarbejde omkring Den Lille Vilde mv. samt sponsorerne Sparekassen Thy, Thisted Forsikring samt Thy-Mors Energi.

Frivillige hjælpere vigtige – men under pres
Der var også tak og ros til de flere end 1.000 frivillige. Formanden kom dog samtidigt med en klar opfordring.

– THY ROCK har, og har altid haft, verdens bedste frivillige, som kommer og yder en arbejdsindsats, som vi skal være taknemlige for. Vores medhjælpere var igen i særklasse. Stemningen blandt vores hjælpere ugen op til THY ROCK var helt fantastisk. Vi havde igen hjælpere, som havde taget fri fra arbejde for at hjælpe ugen op til THY ROCK. Det er imponerende, sagde Hans Peter Jarl Madsen, der samtidigt kom med en advarsel.

– men vi må også sige, at vi havde en del udfordringer med at skaffe frivillige nok til THY ROCK sidste år, og det er helt sikkert noget, vi skal være meget opmærksom på. Vores frivillige kommer ikke af sig selv. Der skal også ydes et stort stykke arbejde i at skaffe dem fra vores side. Men det var dejligt at se, vi stod sammen. Til sidst lykkes det at få lukket alle hullerne, så en stor tak og ros til alle, sagde Hans Peter Jarl Madsen.

Han slog fast, at frivillige er et af de områder, man skal have et endnu stærkere fokus på i fremtiden.

Årets THY ROCK godt fra start
Billetsalget til årets THY ROCK, der finder sted den 23.-24. juni 2023, hvor blandt andre stjernenavne som Lukas Graham, Thomas Helmig, Nik & Jay, Andreas Odbjerg, TV2, Magtens Korridorer, Folkeklubben, ItaloBrothers m.fl. samt store lokale navne som Smugler, Meridian og MD Duo er på plakaten, er kommet godt fra start.

– vi har solgt omkring 5000 billetter på nuværende tidspunkt, hvilket er på vores normale niveau. Den 9. marts stiger billetprisen, så vi tror på endnu en fantastisk weekend med over 10.000 gæster til THY ROCK 2023, slutter Hans Peter Jarl Madsen.

Foto: Pressefoto /Thy Rock

Forfatter
Top