Intriger, begær og forræderi

En dukkeforestilling for voksne inspireret af Shakespeares mørkemænd og -kvinder gæster Limfjordsteatret.

Hvis man kender sin Shakespeare, vil Richard lll, Lady Macbeth, brodermorderen Claudius fra ’Hamlet’, den selvgode Brutus fra ’Julius Cæsar’, den forsmåede Jago fra ’Othello’ klinge af svig, intriger, ambitioner, grådighed og ondskab. Det gør de også i Bådteatrets dukkeforestilling for voksne ”Blod, svigt og tårer”, som fredag og lørdag gæster Limfjordsteatret på Mors.

Bådteatret inviterer til en aften fuld af blod, forræderi og groteske skabninger. En nutidig politisk verden baseret på et historisk, teatralsk univers. En overdådig scene af fake news og forræderi, hvor sejr fører direkte til nederlag.

På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.

Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag – og Bådteatret stiller spørgsmål ved, om det overhovedet har ændret sig.

Forestillingen har fået flotte anmeldelser og viser ifølge POV International, at dukketeater sagtens kan være for voksne. ”Det fordrer bare, at der er en god grund til at fortælle med netop dette redskab. I dette tilfælde er pointen selvfølgelig, at magtens maske er den samme, uanset hvem der har den på. Og hvornår de har den på.”

Forestillingen vises både fredag 17. marts kl. 19:30 og lørdag 18. marts kl. 11:00 på Limfjordsteatret Mors.

Foto: Mklos Szabo

Forfatter
Top