International Thybo bliver ny handelschef i Thy

Thy Detailforum og Thisted Handels- & Industriforening/Thisted By) har nu sat navn på den nye handelschef for Thy. Det bliver den 50-årige Ane Pernille Damgaard, der er født og opvokset i Bedsted og Villerslev og har dermed Thy helt inde i hjertet. Hun kommer hjem fra en international karriere i blandt andet Paris og Dubai.

Ane Pernille Damgaard er datter af det kunstinteresserede lærerpar Birte og Mogens Damgaard, var elev på Skyum Idrætsefterskole og blev klassisksproglig student fra Thisted Gymnasium i 1992.

Efter studentereksamen tog hun til Paris – modens Mekka – for et sabbatår. Hjemme igen, begyndte hun på kunsthistorie; men skiftede til Aarhus Købmandsskole og kom samtidig i lære i butikken Junk de Luxe, hvor hun nåede at blive butiksbestyrer, allerede mens hun læste. Dog trak Paris, og da hun over en sommerferie sikrede sig et job hos Valentino, udviklede hendes internationale forretningskarriere sig. Efter at have arbejdet 15 år i Paris for modehusene Giorgio Armani og Paul Smith, har hun siden september 2009 været butikschef i Dubai for først Hermes, dernæst Tiffany & Co og sidst Damas Jewellery – alle tre med luksusvarer for et internationalt og lokalt publikum.

Fra Dubai til Thy
Sidste år blev Dubai skiftet ud med Thy – hjem til rødderne, familien og naturen.

– Thy er mit hjemsted og er blevet mere og mere vigtig for mig de senere år. Jeg føler mig tæt knyttet til min hjemegn, og da jeg så jobbet som handelschef, tænkte jeg, at det kunne være spændende at være med til at præge fremtidens detailhandel i hele Thy og fremme endnu mere de stedbundne initiativer, talenter og oplevelser – jeg elsker Thy – vi har så meget at byde på! Derfor glæder jeg mig virkelig meget til at komme i gang med arbejdet sammen med teamet og til – ikke mindst – at møde de mange dedikerede medlemmer, der er i THI og Thy Detailforum, siger Ane Pernille Damgaard.

Hun påpeger, at det er en kæmpeopgave, hun har påtaget sig.

– Thy har klaret sig godt gennem kriserne. Det skyldes ikke mindst alle de værdier, Thy hviler på.
Derfor vil jeg bruge den første tid til at gå i dialog med medlemmerne og dermed blive klogere på, hvilke handlinger, vi skal sætte i søen, siger Ane Pernille Damgaard.

Tegner godt for fremtidens detailhandel
Varehuschef Palle Jensen, Føtex og Thisted og formand for Thy Detailforum samt Advokat Henrik Tinggaard, Advokaterne Funch & Nielsen og formand for Thisted Handels- & Industriforening ser frem til samarbejdet:

– Vi er utroligt glade for at kunne tiltrække en kapacitet som Ane Pernille, der har en stor international erfaring hos nogle af verdens største brands ude i verden. Hun er født og opvokset i Thy og ved, hvordan thyboerne tænker og det kombineret med hendes udsyn og internationale erfaring gør, at hun er den helt rigtige til stillingen, lyder det samstemmende fra de to formænd.

De påpeger, at den nye handelschef nu skal have tid til at finde sig til rette i den nye stilling og at hun sammen med personalet, dels skal have tegnet konturerne af fremtidens detailhandel i Thy hen over de kommende måneder, og dels skal gennemføre alle de aktiviteter, der allerede er fastlagte i kalenderen hen over sommeren.

Ane Pernille Damgaard starter som handelschef i Thy den 1. maj 2023.

Forfatter
Top