Inspiration til potentielle iværksættere 

Ca. 400 elever fra Thisted Handelsgymnasium, EUX Business og Campus 10 fik masser af inspiration og et spændende indblik i livet som iværksætter, da skotske Fraser Doherty besøgte EUC Nordvest.

Fraser Doherty er en kendt og anerkendt skotsk iværksætter, der har vundet et væld af priser inden for entrepreneurship. Ud over at drive den succesrige marmeladevirksomhed ’SuperJam’ samt den medlemsbaserede klub, ’Beer52’, for øl-entusiaster, rejser Doherty verden rundt og holder foredrag samt samler inspiration til såvel eksisterende som potentielle nye forretningsidéer. Han har endvidere skrevet en række bøger om iværksætteri – senest bogen ’48Hour Start-Up’, der er en step-by-step-håndbog i, hvordan man kommer i gang med at realisere sine forretningsidéer.

Startede med ægproduktion
Dohertys eget iværksætterseventyr startede allerede i det små, da han som 10-årig startede en mindre ægproduktion med en kammerat, og allerede fire år senere blev grundstenen til Dohertys helt store succes, ’SuperJam’, lagt.

Som 14-årig startede Doherty således – i sine forældres køkken – en marmeladeproduktion baseret på sin bedstemors bedste marmeladeopskrifter. En idé, der i dén grad fik vinger og blev en kæmpesucces. Idéerne både før og efter SuperJam har været mange, og Doherty er en sprudlende og levende fortæller samt en kæmpe inspirationskilde for alle, der måske går med en lille iværksætterdrøm i maven.

Ét af Dohertys vigtigste buskaber til EUC Nordvests elever var: En god idé behøver ikke at være HighTech – det kan sagtens være noget så lavpraktisk som at lave en god og velsmagende marmelade. Men første step på vejen til succes er, at man tør tage springet og kaste sig ud i det. Ofte findes den største barriere eller udfordring inde i hovedet på én selv. Man skal turde stole på, at ens idé er god og levedygtig, og så skal man arbejde målrettet på at føre den ud i livet. Og – understregede Doherty – så må man ikke forvente, at man lykkes med alt i første forsøg.

Det kræver tid, hårdt arbejde, nederlag og afsavn, så det gælder om at stærk og ikke kaste håndklædet i ringen første gang, man møder modstand.

Forfatter

Related posts

Top